Földhözragadt tündérmese a széthulló családokról
2021. február 17. írta: Koreai Kulturális Központ

Földhözragadt tündérmese a széthulló családokról

Otthonunk (The House of Us, 2019)

A tizenegy éves Hana (Kim Na-yeon) a nyári szünet előtt megkapja az osztály legnépszerűbb tanulójának díját. Otthon azt kéri, jutalmul menjenek el családi nyaralásra, le a tengerpartra. A kislány abban reménykedik, hogy a közös kikapcsolódás rendbe teszi a széteső családját, és újra összehozza egymástól elhidegült szüleit. Hana a tervei szövögetése mellett megismerkedik egy testvérpárral, a fiatalabb Jumival (Kim Si-a) és a még az egészen apró Judzsinnal (Joo Ye-rim).

lead_31.png

Újdonsült barátai magányosan töltik a nyarat szüleik távollétében, és még az albérletük is veszélybe kerül. A jólelkű Hana a saját problémái mellett még a kis csemeték gondjait is magára vállalja. Hana, Jumi és Judzsin együtt vágnak bele a nagy kalandba, hogy megmentsék családjaikat.

Az Otthonunk Yoon Ga-eun író-rendező második nagy sikerű, egész estés játékfilmje a gyermeki lélek tisztaságáról. A rendezőnő 5 hasonló témájú rövidfilmmel a háta mögött a The World of Us c. filmmel debütált a nagyvásznon 2016-ban. Mint mindig, Yoon most is elvarázsolja a közönséget a gyermekek iránti érzékenységével és megértésével. Az Otthonunk páratlan bájjal és empátiával mutatja be a három kislány, Hana, Jumi és Judzsin megkapó barátságát, ami szorosan kitart annak ellenére is, hogy közben minden más széthullik körülöttük.

the_house_of_us_2019_poszter.jpg

Az Otthonunk annak köszönhetően működik igazán, hogy Yoon nemcsak megérti a gyermekeket, hanem szenzációsan instruálja is őket. A rendezőnő híres arról, hogy felismeri a tehetséges ifjú színészeket, és képes a maximumot kihozni belőlük. Yoon castingja ezúttal is betalált, a három kis színésznő elbűvölően és magabiztosan uralja a vásznat. Hana szerepében Kim Na-yeonnak ez az első filmje, és remekül hozza a kiskamasz figuráját. Jumi szerepében Kim Si-a, akit a 2019-es Koreai Filmfesztiválról már ismerheti a magyar közönség, ő alakította a Pek kisasszony (Miss Baek, 2018) c. film kis Csiunját, aki családon belüli erőszak áldozata. Érdekes módon a legtöbb munkával a háta mögött éppen a legapróbb színésznő áll: a Judzsint alakító Joo Ye-rim több sorozatban és filmben is játszott már, sőt, a 2019-es KBS Drama Awards díjátadón megkapta a legjobb fiatal színésznő díját is a Mother of Mine c. sorozat mellékszerepéért. Yoon rendezőnő remekül ráérzett a kislányokban rejlő, nagyszerű lehetőségre, a gyerekek olyan természetességgel játszanak a vásznon és egymással, mintha tényleg igaz barátok/testvérek lennének.

the_house_of_us_kep2_a_gyerekek_a_cimbeli_mesebeli_otthontol_varjak_a_megoldast.jpg

Yoon nemcsak a gyermeki lélek napfényes oldalát ismeri jól, hanem a gondterhelt, félelemben élő oldalát is. Hana gyerekfejjel próbálja megoldani a családját szétfeszítő problémákat. Ő készíti a reggelit a családja számára, mert abban bízik, hogy az egy asztalnál lévő közös étkezés jó hatással lesz bátyjára és szüleire. Továbbá Hanának van egy titokdoboza, ahová elrejti a családját veszélyeztető bizonyítékokat, pl. édesapja telefonját, amin a férfi a szeretőjével tartja a kapcsolatot. Hana, Jumi és Judzsin üres dobozokból egy közös házikót építenek, ami a fantáziájukban minden családtagnak helyet biztosít, és ahol mindnyájan boldogok lehetnek. A címet is adó házikótól – az Otthonunk – várják az igazi csodát, ami minden kisgyermek vágyálma: a boldog családot.

 

Az ajánlót írta: Szilágyi Miklós

Képek és videó forrása: hancinema.net, youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4916430470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása