Alienoid: Visszatérés a jövőbe (2024)
2024. június 14. írta: Koreai Kulturális Központ

Alienoid: Visszatérés a jövőbe (2024)

2024 januárjában megérkezett a lehengerlő koreai kosztümös akció sci-fi, az Alienoid folytatása. Az Alienoid: Visszatérés a jövőbe (Alienoid: Return to the Future) ott veszi fel a fonalat, ahol  az első rész két évvel korábban letette. Öveket becsatolni, mély levegőt venni, szürkeállományt felpörgetni, nehogy az agyunk ledobja a láncot!

ali2_sti-mkt_01_small.jpg

Az időutazó, földönkívüli börtönőr robotok, az Őr és a Villám (Kim Woo-bin kettős szerepben) fogadott lánya, Lee Ahn (Kim Tae-ri) a XIV. századi Korjóban rekedt, teljesen magára maradva. A középkorban felcseperedő lánynak nemcsak vissza kell jutnia a jelenbe, hanem egyúttal meg is kell akadályoznia a földönkívüli elítéltek gonosz tervét, hogy a jelenben kipusztítsák az emberiséget. A küldetés kulcsa egy mágikus kard, ami valójában földönkívüli technológia. Hajtóvadászat indul a kardért és Lee Ahn kézre kerítésért. A macska-egér játékban részt vesz a taoista fejvadász, Mureuk (Ryu Jun-yeol), az ő két alakváltó szolgája, valamint két taoista mágus (dósza), egy vak kardforgató, az ő jelenbéli leszármazottja és nem utolsósorban a gonosz erői.

ali2_sti-mkt_04_small.jpg

ali2_sti-pre_07_small.jpg

2022-ben az Alienoid alkotói gondoltak egy nagyot, és olyan filmet álmodtak meg, amiben annyi minden történik, mint több másik produkcióban. A jelenben és a középkori Korjóban párhuzamosan futó történet olyannyira zanzásítva lett, hogy a nézőknek az az érzése támadhatott, mintha két külön sorozat több évadnyi összefoglalóját látná. Az ötletekből és a képzelőerőből nem volt hiány, viszont a történet még a 142 perces játékidő után is félbemaradt. Az élmény pedig olyan tömény volt, hogy nem is baj az, hogy a folytatás csak 2024-ben jött ki. Addig is rápihenhetett a nézők agya a következő menetre.

alienoid_2_plakat.jpg

Az Alienoid: Visszatérés a jövőbe egy bő negyedórás összefoglalóval kezdődik, ami segít a nézőnek újra felvenni a fonalat - vagyis inkább egy egész történetszál-köteget. A folytatás is pergős, és sokszor nehezen követhető, viszont szépen lassan minden a helyére kerül. A történetszálak és a szereplők a folytatás második felére úgy összeállnak, mint a Marvel mozis univerzumának szuperhősei. És ekkor látszik igazán az, hogy az Alienoid valóban a koreai Bosszúállók.

Ezzel egyúttal az is érthetővé válik, miért olyan túlzsúfolt az első film és a második film első fele. Amíg a Marvelnak volt 5 egész estés mozifilmnyi ideje felépíteni a Bosszúállókat (Vasember, 2008; A hihetetlen Hulk, 2008; Vasember 2., 2010; Thor, 2011; Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, 2011), addig az Alienoid alkotóinak ugyanerre csak másfél filmje volt. Ha ezzel a töménységgel és a szélsebes iramú pörgéssel sikerül megbékélni, akkor válik teljessé és igazán szórakoztatóvá az Alienoid-élmény.

Szerencsére a teljes élménynek a hazai nézők is részesei lehetnek, ugyanis augusztus elején az Alienoid: Visszatérés a jövőbe a magyar mozikban is megjelenik a Mozinet forgalmazásában. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

 

Az ajánlót írta: Szilágyi Miklós

Képek forrása: Mozinet

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1518425697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása