Nem szokványos influenszerek
2019. december 05. írta: Koreai Kulturális Központ

Nem szokványos influenszerek

Nők Koreában (3. rész)

A koreai nőkről a tökéletes bőrű, ártatlan arckifejezésű, nagy szemű, dupla szemhéjú, vékony, légies alkatú lányok jutnak az eszünkbe. De mi van azokkal, akik nem így születtek? Sorozatunk harmadik részében annak jártunk utána, hogy kik azok a „másmilyen” influenszerek (internetes celebek), akik nem a megszokott koreai nőtípust képviselik. 

lead_7.png

Lina Bae

Lina korábban beauty vloggerként indította el Youtube csatornáját, míg egyszer közzé nem tette az I’m not pretty című videóját, ami nagy hullámokat kavart. (Lásd sorozatunk előző része.) Mióta nem kizárólag smink és szépségápolási videókat forgat, az életével, macskájával, főzéssel kapcsolatos vlogot szerkeszt – immáron rövid hajjal, szemüvegben és smink nékül. A témaváltással népszerűsége kicsit sem csökkent, videóin nem ritka a 400 ezer megtekintés sem. 

Park Ji-won

Jiwon a body positive szemléletmódot népszerűsíti Koreában, ami szerinte eddig nem létezett a hazájában. Ez persze nem arról szól, hogy mindenki úgy nézzen ki, mint ő, sokkal inkább arról, hogy szeressük megunkat, akárhogy nézünk ki. Plus size modellként is dolgozik, és az instagrammon már több mint 11 ezer követője van! 


Bae Gyo-Hyun és Yeom Yun-Hye 

A két plus size modell az 50 kiló feletti nők számára nehezen elérhető ruhavásárlási lehetőségekben látta meg a piaci rést Koreában, és alkotta meg a JStyle Evellet márkát (borítóképünkön a lányok divatbemutatója). Noha online boltjukban sok a 45 kilós modellen reklámozott ruha is, de a legtöbb fazon elérhet 2-4XL méretben is. 



A cikket írta:
Balassa Zsófia, a BazsiBeautyBlog szerzője

Forrás: koreatimes.co.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6615307102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása