Te tudod, melyik állati arctípus illik rád a legjobban?
2024. április 12. írta: Koreai Kulturális Központ

Te tudod, melyik állati arctípus illik rád a legjobban?

A koreai emberek szeretnek kategóriákban és rendszerekben gondolkodni, akkor is, amikor személyiségekről van szó. Ehhez elég csak a vértípusokra, vagy az MBTI személyiségtípusra gondolni. Van azonban egy olyan rendszer is, amely a vizuális megjelenéssel, adottságokkal és az általános kisugárzással áll összefüggésben, ez pedig az állattípusokba való besorolás.

young-asian-woman-bare-shoulder-top-looking-towards-camera-with-finger-cheek.jpg

Az agyunk folyamatosan mintákat és összefüggéseket keres; ezen alapul az arcok kategorizálása, amely rendkívül népszerű a kelet-ázsiai országokban. Amint meglátunk egy arcot, az agyunk egyből megpróbálja valamihez vagy valakihez hasonlítani az illetőt, ez pedig nagyban összefügg azzal, tudat alatt hogyan látjuk ezt a személyt. Elsőre furcsa lehet hallani, hogy valakit egy nyúlhoz, lóhoz vagy dinoszauruszhoz hasonlítanak, sőt, a mi nézőpontunkból több kategória a legkevésbé sem hangzik bóknak. Ezek a kategóriák azonban az egyes típusok egyéni, megnyerő, bájos vagy épp karizmatikus jegyeit foglalják össze. Az alábbiakban összeszedtük, milyen állati karakterek alapján csoportosítják az arctípusokat. 

Kiskutya - 강아지상

Nagy, tágra nyílt, néha kissé lefelé ívelő (kiskutya) szemek, lágy vonások jellemzik a csoportba tartozó személyeket. Ettől az összhatás kicsit feminin, hiszen nincsenek hangsúlyosan kiemelkedő arccsontok, a szemöldök is jellemzően egyenes, az orr pedig kicsi, lekerekített formájú. Az ide tartozó emberek pozitív, barátságos kisugárzással rendelkeznek, mosolygósak. Az ártatlan, vidám, könnyen megközelíthető típusba tartozó emberek gyakran néznek ki fiatalabbnak a koruknál.

Pl. IU, Park Bogum

Macska - 고양이상

Ezt a típust az éles vonalú, keskeny szemek, a határozott (kissé V alakú) arcvonal és a szúrós tekintet jellemzik. Ez az éles tekintet a macskákra emlékeztet. Ezek a jegyek karizmatikus, szexi, kissé rideg összhatást keltenek, de az ilyen típusú emberek gyakran sokkal viccesebb, játékosabb személyiségek, mint amilyennek elsőre tűnnek, amitől még inkább meglátszik a vonásokba vegyülő báj is, amit például az apró, hegyes vagy lekerekített orr is ad.

Pl. Haerin (New Jeans), Jennie (BLACKPINK)

Róka - 사막요우상

A macskához hasonlóan itt is a szúrós szemek és a határozott arcvonal határozzák meg elsősorban a karaktert, de mégis vannak különbségek. Itt a szemek felfelé ívelnek, talán még élesebb tekintetet eredményezve, valamint keskenyebb az arcforma, élesebb az áll, határozott az állkapocs és arccsont. Ezekhez a jegyekhez magas orrnyereg és hegyes orr társul. A róka arctípust kimondottan karizmatikusnak tartják, titokzatos, csábító kisugárzással.

Pl. I.N. (Stray Kids), Tzuyu (Twice), Seo In-Guk, Kim Min-Ju

Nyuszi - 토끼상

Ahogy azt sejteni lehet, ez a típus hangsúlyos elülső metszőfogakkal és széles mosollyal rendelkezik, akárcsak egy kedves kisnyúl. A nagy mosolyhoz nagy, kerek szemek, nagy homlok, hangsúlyos orcák, kis orr és kevésbé telt ajkak társulnak. Az ide tartozó embereket általában rendkívül aranyosnak találja a külvilág.

Pl. Jungkook (BTS), Daeyeon (Twice), Lee Su-Ji

Ló - 말상

Ez a típus elsősorban a férfiakra jellemző. Elsődleges karakterjegyei a hosszúkás arc, a megnyúlt orr, a jól látható állkapocs, valamint az egyenes, nagy fogak. A ló típusba tartozó személyeknek barátságos, kedves tekintete van, ezáltal rendkívül megközelíthető aurájuk van.

Pl. Chae Si-Won, Kim Dong-Wan

Teknős - 거복이상

Ez a típus könnyen megkülönböztethető és elég ritka. Az ide tartozó emberek kerek arccal, bájos, széles mosollyal és hangsúlyos orcákkal rendelkeznek. Jellemzően a szemek is nagyok, a homlok pedig széles és kicsi. Ez a megjelenés könnyed, megbízható személyiséget sugall.

Pl. Seola (WJSN), Yeri (Red Velvet)

smiley-asian-woman-home.jpg

Dínó - 공룡상

Szintén főként férfiak sorolhatóak ide. A dínó típust rendkívül karizmatikus, markáns és erőteljes vonások jellemzik, mint a határozott állkapocs és a kiemelkedő arccsont. Ehhez megnyúlt arc és kisebb szemek társulnak. Bár kimondottan férfias típusról beszélünk, az ide tartozó személyek jellemzően ártatlan, barátságos kisugárzással rendelkeznek.

Pl. Johnny (NCT), Gong Yoo, Kim Woo-Bin, TOP (BIGBANG)

Őz - 사슴상

Ennél a kategóriánál érdemes Bambira gondolni. Az őz típusok szép, nagy szemekkel, hosszú szempillákkal (őzike szemek) és lágy arcvonallal rendelkeznek. Harmonikus arcukhoz keskeny nyak társul. Megjelenésük elegáns, szofisztikált, és szinte tündérmesés aura veszi őket körül.

Pl. Arin (Oh my girl), Kim Chae-Won, Im Yoon-Ah

Kígyó - 뱀상

Talán az egyik legkülönlegesebb és legritkább típus, amely rendkívül karizmatikus. Erőteljes szemek, fordított háromszög alakú fejforma, vékonyabb ajkak, hosszú, karcsú orr, valamint hangsúlyos, kiálló arccsont és hegyes áll jellemzik. Jelenlétük kicsit zavarba ejtő lehet az éles vonásaik miatt.

Pl. Karina (Aespa)

Eddig a legismertebb típusokat soroltuk fel, most lássuk a kevésbé ismert kategóriákat:

Hörcsög - 햄스터상

Ennek a típusnak minden vonásában van egy kis lágyság. Kerek, ragyogó, ártatlanságot tükröző szemek jellemzik, mint a nyuszi típust, itt azonban a fő jellemző nem a nagy mosoly, hanem az aranyos, telt orcák. 

Majom - 원숭이상

Ez a típus szintén jól megkülönböztethető, főként férfiakra jellemző. Kissé elálló fülek és csibészes, nagy mosoly jellemzik. Az ide sorolható emberek általában nagyon pozitívak és viccesek.

Pl. G-Dragon (BIGBANG)

Madár - 새상

A madár típusoknak viszonylag kicsi fejük és hegyes álluk van, a kígyókhoz hasonlóan. Itt azonban a kerek szemek, a lágyabb arcvonal és a kis száj gyengédebb megjelenést kölcsönöz nekik.

Hal - 물고기상

Erről a típusról eszünkbe juthatnak a kifutómodellek, kisugárzásuk vagány és frissítő. A hosszúkás arcon a szemek viszonylag távol ülnek, neutrális pozícióban, az ajkak teltek, az állkapocs vonala pedig tisztán kirajzolódik.

Ezek alapján te melyik csoportba tartozol? 



A cikk szerzője: Lukács Edit

Források: youtube.com, youtube.com, allthedifferences.com, hikoco.co.nz

Képek forrása: freepik.com, freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6318376801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása