Istenek újratöltve
2019. április 02. írta: Koreai Kulturális Központ

Istenek újratöltve

Harcban az istenekkel: Az utolsó 49 nap (2018)

A három túlvilági őrangyal, Kangnim (Ha Jung-woo), Hevonmak (Ju Ji-hoon) és Dokcshun (Kim Hyang-gi) a reinkarnációra való utolsó lehetőségüket teszik fel arra, hogy bebizonyítsák a frissen elhunyt védencükről, Kim Szuhongról (Kim Dong-wook), hogy igazságtalan halált halt. Emellett az alvilág ura, Jomna király egy külön feladattal is megbízza a triót: be kell gyűjteniük egy öregember rég elszólított, de még mindig élő lelkét, amit azonban egy házi isten (Ma Dong-seok) védelmez az élők világában.

harcban_az_istenekkel_lehetseges_hogy_hevonmak_ju_ji-hhon_es_dokcshun_kim_yhang-gi_eredetileg_kozelebb_allnak_egymashoz_mint_azt_valaha_gondoltak_volna.jpg

Lehetséges, hogy Hevonmak (Ju Ji-hhon) és Dokcshun (Kim Yhang-gi) eredetileg közelebb állnak egymáshoz, mint azt valaha gondolták volna

A hatalmas sikert arató Harcban az istenekkel: A két világ (Along with the Gods: The Two Worlds, 2017) folytatása közvetlenül ott veszi fel a fonalat, ahol az előzmény letette. Ezúttal az első film főhősének öccsén a sor, hogy az istenek színe előtt megmérettessen. Ha a Harcban az istenekkel: Az utolsó 49 nap (Along with the Gods: The Last 49 Days) c. filmre önálló produkcióként gondolunk, akkor a történet in medias res indul, úgyhogy a nézőnek alaposan fel kell kötnie a nadrágját, hogy egyáltalán megértse, miről is van szó. Így mindenféleképpen érdemes tisztában lenni az első rész történetével és az abban bemutatott két világgal, a földivel és a másvilággal, valamint a közöttük húzódó mitológia viszonyrendszerével. Ha viszont a néző már az előzmények teljes ismeretében ül le a film elé, akár nagyobb szórakozásban lehet része, mint az első esetében.

harcban_az_istenekkel_2018_poszter.jpg

A jó folytatások ismérve, hogy megtartják a már jól bevált receptet, ugyanakkor teljesen máshogy fűszerezik, hogy kellőképpen más legyen. Ez Az utolsó 49 nap esetében igaz, visszaköszönnek az első Harcban az istenekkel-film olyan meghatározó elemei, mint a vádlott lélek üdvéért – vagyis inkább reinkarnálódásáért – folytatott harc, az istenek színe előtti tárgyalássorozat, a másvilág és e világ közötti oda-visszaható kapocs és természetesen a hollywoodi szintű számítógépes trükkparádé. Viszont éppen ezek a visszaköszönő elemek kerülnek megváltoztatásra, újragondolásra. Külön öröm, hogy a CGI effektek (poklok bemutatása, szörnyekkel való csatározások) már nem központi szerepet kapnak, hanem csak a történetet támogatják meg. Így sokkal fontosabb dolgok kerülnek a film középpontjába: az érdekes karakterek.

ssi_20180725171556.jpg

Kangnim (Ha Jung-woo) veszélyes játszmába kezd Szuhong (Kim Dong-wook) lelki üdvéért

Ezúttal már nem csak egy ember lelki üdvéért és igazságáért kell aggódnunk, hanem a három őrangyaléért is. Kangnim, Hevonmak és Dokcshun a saját bőrét viszi vásárra Szuhongért, aki nem is akar reinkarnálódni, elég szívás volt már az előző élete ahhoz, hogy még egy emberöltőt le akarjon húzni a sártekén. Ám a tárgyalássorozat és a házi istennel való kalamajka során nemcsak az egykori földi halandó múltját ismerhetjük meg, hanem a három angyalét is. Hevonmak és Dokcshun a földre látogat, hogy begyűjtse a kis unokáját egyedül nevelő nagypapát, de a csonka családhoz szegődött házi isten útjukat állja. Sőt, el is meséli a két őrangyal majd’ ezer éve feledésbe merült földi életét is. Eközben Kangnim végig kíséri a túlvilágon Szuhongot, hogy a tárgyalást a saját igazára használja fel. Minden szereplőről megtudunk valami újat, meglepőt és igazán érdekeset, amitől az egész film is sokkal szerethetőbbé és izgalmasabbá válik.

Bár a Harcban az istenekkel: Az utolsó 49 nap érzelmi katarzisa némileg visszafogottabb az előzményfilmhez képest, viszont a két történetszál és a karakterközpontúság mégis közelebb hozza a nézők szívéhez az első epizódban bemutatott hősöket, akiket ezúttal meg is ismerhetünk. A Harcban az istenekkel-filmek nagy rajongóinak pedig külön öröm, hogy készül az újabb folytatás, ráadásul egyszerre kettő. Akadnak még olyan makulátlan lelkek, akikért érdemes lesz izgulni a továbbiakban is.

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

Képek forrása: imdb.com, hallyusg.net, seoul.co.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5114724967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása