Holdfényes éjszakák
2017. június 16. írta: Koreai Kulturális Központ

Holdfényes éjszakák

Túravezetés a Changdeokgung palotában

Ha éppen Koreában jársz, és szeretnél egy igazán különleges élményt átélni, akkor mindenképpen látogass el a Changdeokgung palotába (창덕궁, e. csángdakkung), amely júniustól éjszakai túravezetéssel várja az érdeklődőket.  A „Holdfényes Túra” névre keresztelt program kitűnő lehetőséget kínál a koreai kultúra és történelem felfedezésére, az éjszakai égbolt fényeinek köszönhetően pedig nemcsak a palota, de Szöul spiritualitásában is megfürödhetünk.

untitled.png

Changdeokgung az egyetlen királyi palota, amely a Csoszon-korszakban (1392-1897) épült, és amely ezek közül az UNESCO világörökség részét képezi. A túra a főkaputól indul, ahonnan a palotába és a kertbe juthatunk tovább. A kertben korabeli öltözetet viselő palotaőrök várják a látogatókat, hogy a Csoszon-dinasztiából származó szóló érdekes történetekkel szórakoztassák őket. Ezen kívül számos tradicionális előadást és gasztronómiai élményt kínál a program. 

visit_seoul_jpg2.jpg

A túra fénypontja a hátsó kertben tett séta, amely a palota legszebb részeként igazán lélegzetelállító látványt nyújt. A fákkal és szebbnél szebb növényekkel tarkított ösvényeken haladva relaxálhatunk, oxigéndús, friss levegőt szívva. 

visitkorea_or_kr_jpg2.jpg

A program június 1-től november 5-ig várja az érdeklődőket, összesen 92 alkalommal. A nemzetközi túravezetések vasárnaponként érhetők el, angol, japán és kínai nyelven.

Jelenleg augusztus 27-ig lehet előrendelni a jegyeket az Interpark weboldalán, a későbbi programokra történő regisztrációra augusztus 31-én 14:00 órától van lehetőség.

További információ elérhető itt:

http://ticket.interpark.com/Global/Play/Goods/GoodsInfo.asp?GoodsCode=17006707

http://eng.cdg.go.kr/main/main.htm

 

 

A cikket írta: Vizi Erzsébet

Forrás: english.visitkorea.or.kr

Képek: visitkorea.or.kr, visitseoul.net

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5912581781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása