Korea in Hungary

Hús díszcsomagolásban

Érdekes ajándékok Dél-Koreában, és ami mögöttük van

2020. június 01. - Koreai Kulturális Központ

Az ajándékozás egy emberemlékezet óta létező szokás, mely szinte minden kultúrának része. Kifejezhetjük vele szeretetünk, hálánkat, örömünket. Megerősíti a kulturális hagyományokat és kapcsolatokat a családtagok, barátok között. Minden nemzetnek más-más szokásai, alkalomhoz köthető ajándékai vannak. Ebből a cikkből kiderül például, hogy koreai barátainkat mikor érdemes meglepni egy adag vagdalthús konzervvel. 

ajandek1.jpg

Tovább

Kwanwoldang, a Holdnéző csarnok

Egy koreai épület Japánban

A Holdnéző csarnokról (angol nevén: Moon Viewing Hall) kevés forrást találunk idegen nyelven, pedig érdekes a története. Én is Japánban jártamkor találkoztam vele először, és bár a koreai történelem nagy kedvelőjeként nem okozott akkora meglepetést, hogy egy koreai épület Japánban kötött ki a 20. század első felében, de pontosan emiatt kezdett érdekelni: vajon mi is ez a Holdnéző csarnok valójában és miért van még mindig itt? 

holdnezo_csarnok_boritokep.jpg

Tovább

Egy egyszerű, de finom koreai köret receptje

Hogyan készül a gamja jorim?

A koreai ételeket mindig változatos köretekkel tálalják (반찬, banchan, ejtsd: páncsán). Ebben a cikkben egy nagyon egyszerű koreai köret receptjét hoztam el nektek, mely nem más, mint a gamja jorim (감자 조림, ejtsd: kámdzsá dzsorim) vagyis dinsztelt burgonya. Ez a köret gazdaságosan elkészíthető, mivel az elkészítéshez csupán néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk. Senki ne gondolja azonban, hogy az egyszerűség az ízvilág rovására menne! Sőt, azok is örülhetnek, akik gluténmentes diétájukhoz keresnek megfelelő köretet!lead_15.png

Tovább

A pilates oktató magányossága

A szél dombja (The Hill of Wind, 2019)

A férje halála után a középkorú Jongbun (Jeung Eun-Kyeong) hátrahagyva felnőtt mostohafiát visszatér szülővárosába. A hirtelen ötlettől vezérelt levegőváltozás nem várt fordulatot vesz: Jongbun tudomást szerez rég elhagyott, vér szerinti lányáról, Hanhiről (Jang Sun), aki jógaoktatóként dolgozik a városban.

lead_1.jpg

Tovább