d.forest
2021. június 29. írta: Koreai Kulturális Központ

d.forest

Kutyabarát témapark Chuncheonban

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás. Ma már Dél-Koreában is egyre többen tartanak kisállatot, köztük kutyákat is, azonban egyelőre nincs sok olyan hely, amit a négylábúak és gazdáik együtt tudnának élvezni, így a d.forest témapark nem is nyithatott volna jobbkor.

dforest_boritokep.jpgA d.forest park idén áprilistól látogatható, Szöultól nem túl távol, Chucheonban (춘천, e.: Csuncsan) található. Az erdős, hegyes vidék a kutyáknak és gazdáiknak is megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket biztosít.

dforest-kep1.jpg

A d.forest azonban nem csupán egy szimpla park. Megálmodóinak célja ugyanis egy olyan oktatási és kulturális tér létrehozása volt, ahol különböző kiállításokon és programokon keresztül többet megtudhatunk a kutyák és emberek harmonikus együttéléséről és a felelős állattartásról.

A park ebben szinte egyedülálló, mert bár az állattartási kedv egyre növekszik az országban, sajnos sokan nem mindig tudják, pontosan mire is vállalkoznak, mikor befogadnak egy új, négylábú családtagot, ez pedig sokszor a nem megfelelő információkhoz és tájékozatlansághoz vezethető vissza. Az átgondolatlan örökbefogadások miatt az állatok nem megfelelő körülmények közt nőnek fel, később pedig az utcára is kerülhetnek. Erre a problémára is szeretné felhívni a figyelmet a témapark, és egyben megoldást kínál programjaival.

dforest-kep2.jpg

A parkban található múzeum kiállításának témája az emberek és kutyák közti kapcsolat, így az idelátogatók a kutyák háziasításának történetét és a velük való együttélést ismerhetik meg jobban. 

Találunk itt kávézót és boltot is, ez utóbbiban különös gondossággal kiválasztott ápolási termékeket vásárolhatunk kutyánk számára, míg az ajándékboltban barátainknak vehetünk egy-két szuvenírt. Egy food corner is működik a park területén, így biztosan nem szenvedünk semmiben sem hiányt.

dforest-kep3.jpg

A d.forest példaértékű lehet más országok számára is, hiszen az állattokkal való harmonikus együttélés, a háziállataink megfelelő gondozása és tartása egy olyan téma, amiről talán nem lehet eleget beszélni. Remélhetőleg a jövőben egyre több hasonló kezdeményezéssel találkozhatunk, nemcsak Dél-Koreában, hanem világszerte is. �

 

A Korea magazin 2021. májusi kiadása alapján a cikket írta: Pataki Petra

Forrás: kocis.go.kr, dforest.co.kr, blog.naver.com

Képek forrása: kocis.go.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6516608130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása