Fedezd fel Szöult!
2020. február 20. írta: Koreai Kulturális Központ

Fedezd fel Szöult!

Discover Seoul Pass

Tavaly decembertől ingyenes metróhasználatra is jogosultak vagyunk Szöul határain belül, a csak külföldiek számára értékesített Discover Seoul Pass birtokában. A kártya már évek óta elérhető a dél-koreai fővárosba látogató turisták számára 24, 48 vagy 72 órás érvényességi idővel. Hasonlóan magyar megfelelőjéhez, a Budapest Kártyához, a Discover Seoul Pass olyan különleges kedvezményeket kínáló csomag, melynek révén turisztikai látványosságokat, múzeumokat, szórakoztató komplexumokat látogathatunk ingyen, emellett számos üzletben is kaphatunk kedvezményt vásárlás esetén.

discover_lead.png

A kártya legnagyobb előnye mindemellett az, hogy megvásárlása esetén ingyenesen juthatunk el az Incheon Nemzetközi Repülőtérről Szöul központjába az AREX (Airport Railroad Express Train) elnevezésű vasúti szolgáltatással, melyért alapesetben egyébként 9000 wont fizetnénk. Az újonnan bevezetett kedvezmény értelmében korlátlan számban utazhatunk metróval. Amennyiben pedig a fővárosi tömegközlekedés egyéb járműveit is használnánk, jó tudni, hogy a kártya T-money kártyaként is használható, tehát előzetesen egy általunk meghatározott összeggel feltölthetjük (éjjel-nappali boltokban vagy automatáknál), majd például buszra szállva az erre szolgáló érzékelőnél „lecsippantjuk” belőle az utazás díját. 

discover-seoul-pass.jpg

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük, hogy hová tudtok a kártya birtokában ingyenesen belépni:

  • történelmi nevezetességek: Gyeongbokgung palota, Changdeokgung palota, Changgyeonggunk palota, Deoksugung palota, Jongmyo sírhely, Seodaemun Börtönmúzeum
  • kulturális látványosságok: Koreai Nemzeti Múzeum (National Museum of Korea), Samsung Művészeti Csarnok (Samsung Museum of Art), Namsan Tower, Hanbok Kulturális Élményközpont (Hanbok Culture Experience Center)
  • szórakozás: Lotte World, COEX Akvárium (COEX Aquarium), MBC World, N Seoul Tower, Runningman Ep. 1. kincsvadászat (treasure hunt), SM TOWN
  • közlekedés: Seoul City Tour Bus, Yellow Balloon City Bus, AREX, Seoul Bike

Kedvezményes áron válthatunk belépőt számos musical, színházi és mozi előadásra, vagy kulturális workshopra (pl. koreai dobtánc, taekyeon edzés, makgeolli kóstolás, koreai ginzenges szépségpakolás) és vásárolhatunk rengeteg duty free shopban. A kedvezmények teljes listáját érdemes végigböngészni a kártya hivatalos weboldalán.

bts_kv.jpg

BTS rajongók számára külön kiemelném, hogy létezik a kártyából BTS különkiadás, melynek birtokában a neves K-POP fiúbanda koncertjeire  is kedvezménnyel vásárolhatunk belépőt.

Árak:

24 órás kártya: 39 900 KRW (kb. 10 000 Ft)

48 órás kártya: 55 000 KRW (kb. 13 700 Ft)

72 órás kártya: 70 000 KRW (kb. 17 500 Ft)

A Discover Seoul Pass létezik egyébként valódi kártya formában és online jegyként is. Megvásárolhatjuk az Incheon Nemzetközi Repülőtéren, a nagyobb tömegközlekedési pontokon, turista látványosságoknál, de akár online is a hivatalos weboldalon. A kártya érvényességi ideje (24, 48 vagy 72 óra) az első használattól kezd el fogyni, tehát nem a vásárlás ideje számít, hanem az első aktiválás.

 

A cikket írta: Kovács Janka

Képek forrása: discoverseoulpass.com, play.google.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr515482882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása