A koreai ételek koronázatlan youtube királynője
2019. július 18. írta: Koreai Kulturális Központ

A koreai ételek koronázatlan youtube királynője

Maangchi

3,5 millió követővel büszkélkedhet egy háziasszonyból lett kanadai-koreai youtuber. A hatalmas számra a hivatalos koreai sajtó is felfigyelt, így közölt cikket Maangchi sikeréről a korea.net is. Emily Kim (született Kim Gwang-sook) a Dél-Csolla tartománybeli Yeosuból származik. Youtube csatornáját 2007-ben indította, amin mára közel 370 videót tett közzé, és ezzel a legnagyobb és legismertebb K-food vloggerré vált. 

maangchi_lead.png

Néhány példát említve, óriási sikerei közül a tongbaechu kimchi (egész fej kínai kelből készülő kimcsi) receptjét eddig több mint 11 millióan tekintették meg, a dakgangjeong (ropogós sült csirke koreai módra) elkészítéséről szóló videójára szintén közel 11 millióan, fűszeres rizssüti receptjére pedig több mint 9 millióan voltak kíváncsiak. Rajongói táborának folyamatos növekedését látva, 2015-ben már saját receptkönyve is megjelenésre került, Maangchi’s Real Korean Cooking címmel. (A könyv a Koreai Kulturális Központ könyvtárában is elérhető - a szerk.) Legújabb könyve idén októberben jelenik meg.

maxresdefault_1.jpg

Sikere elsősorban kedves és vicces személyiségének, egyszerű, jól érthető magyarázatainak és nem utolsó sorban angol nyelvű kommentárjainak köszönhető. Rajongói közül ma már többen önkéntesen fordítják a világ többi nyelvére videóit, az egyre több nyelven elérhető feliratoknak köszönhetően így még több nézőhöz juthatnak el mini főzőműsorai. Egy aliz nevű felhasználónak hála, már magyar felirattal is megnézhetjük a legtöbb videót!

Kim asszonyság 2002-ben emigrált Kanadába családjával. Gyermekei mára mind felnőttek, családi fészekből való kirepülésük után szinte szenvedélyesen függött az online játékoktól. Gyermekei javaslatára kezdett el gondolkodni egy youtube csatorna indításán. Internetes karrierje pedig szinte pillanatok alatt felfutott, már 2007 áprilisában közzétett, első videója után. 

Koreatimesnak adott interjújában Maangchi így fogalmazott: „Nincs jobb annál, mint mikor olyan munkád van, amit szívből, szenvedélyből tudsz csinálni. Lehet, hogy pénzügyileg nem lesz egyből egy telitalálat, de rengeteget fogsz nyerni azokból a pillanatokból, amikor teljes odaadással benne vagy egy-egy feladatban, vagy amikor látod mások arcán, hogy élvezik a munkád gyümölcsét. A YouTube fantasztikus lehetőséget ad arra, hogy megoszd másokkal a szenvedélyedet, hiszen milliókat érhetsz el a videókon keresztül, ráadásul olyan nézőket, akik hatalmas lelkesedéssel és gyermeki kíváncsisággal kattintanak a videódra, mert szeretnének valamit megtanulni tőled.”

A K-food vlogger receptjeit írott formában a maangchi.com oldalon találod meg, youtube csatornáját pedig itt.

 

A cikket fordította: Kovács Janka

Forrás: korea.net 

Képek forrása: maangchi.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4214948860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.07.19. 10:01:01

A sikeréhez az is hozzájárulhat, hogy egy nagyon cuki hölgy. :o)

kmera 2019.07.22. 10:56:48

Ez a kaja most nagyon rosszkor jött, esélyem nincs ma este még hasonlót sem enni, pedig nagyon bejönne...
süti beállítások módosítása