Forgatási helyszínek és K-pop relikviák nyomában
2017. június 23. írta: Koreai Kulturális Központ

Forgatási helyszínek és K-pop relikviák nyomában

Amikor kedvenc drámáinkat, kedvenc előadóink klipjeit, vagy éppen egy szórakoztató korai tévéműsort nézünk, sokszor képzeljük oda magunkat az adott helyszínre. Milyen jó lenne ott lenni. Gondoljuk. Mi van, ha azt mondom, ez akár a valóság is lehet? Nézzünk meg pár forgatási helyszínt, amelyet bármely lelkes rajongó meglátogathat, és sok esetben már turista látványossággá nőtte ki magát. A „Hallyu turizmus” – igen, már ilyen kifejezés is létezik - pedig az elhivatott K-pop rajongóknak is kedvez, hogy egy dél-koreai kiruccanásból kedvenceik kézzelfogható emlékeivel térjenek haza.

borito_goblin.png

Nami sziget

rsz_nami.jpg

Namiseom (남이섬 ejtsd: námiszom) egy kis félhold alakú sziget Szöultól mindössze 63 km-re észak-keleti irányba. Jól megközelíthető, ezért hétvégi kirándulások kedvelt célpontja családok és fiatal párok körében. Namiseom fákkal végig vezetett sétányai gyönyörű látványt nyújtanak mind a négy évszakban. Mindezek mellett a népszerű dráma, a 2002-ben megjelent Winter Sonata több jelenetét is itt forgatták. És, hogy hogyan befolyásolja ez a turisták megjelenését a szigeten? Egy 2001-es felmérés szerint kb. 270 ezer látogató fordult meg a szigeten, majd a következő évben ez a szám majdnem háromszorosára nőtt. A sorozat emlékeit feleleveníthetjük például Bae Yong Joon és Choi Ji Woo szobránál, ahogyan azt a King of High School főszereplői is tették romantikus kirándulásukkor.

rsz_1namiseom-island-kdrama-king-of-high-school-episode-9.jpg

Petite France

rsz_petitefrancemontage_copy.jpg

Egy falat Európa Dél-Koreában. Pontosabban Franciaország, valahol Szöul és Namiseom között félúton. A Petite France egy tematikus falu, amely a francia vidéket hivatott felidézni, és emléket állít Antoine de Saint-Exupéry klasszikus regényének, a Kis hercegnek.

A dráma fanokak ismerős lehet a helyszín, hiszen itt csattant el a My Love from Another Star két főszereplője, Kim Soo Hyun és Jun Ji Hyun között egy szerelmes csók.

my-love-from-the-star-kiss-scene-at-petite-france.png

Emellett a Petite France forgatási helyszínként szolgált még a Secret Garden c. sorozatnak is, és a Running Man egyik epizódját is itt forgatták.

Dae Jang Geum Park

rsz_dae_jang_geum.jpg

Az MBC tulajdonában álló yongini komplexum, melynek épületei korhűen próbálják bemutatni Dél-Koreát a Három Királyság korában, szeretettel fogadja a történelmi drámák rajongóit és bárkit, aki szeretne jobban bele látni a koreai történelem egyik fontos korszakába. Az elmúlt években számos nagysikerű történelmi sorozatot forgattak itt, mint például a Moon Embracing the Sun-t, a The Scholar Who Walks The Night-ot vagy a Magyarországon is sugárzott, A fény hercegnője c. sorozatot.

Zakynthos

dots.jpg

Nem ritka dolog, hogy egy koreai produkciót a készítők Európában forgatnak le. Jusson csak eszünkbe Zakynthos, ahol a tavalyi év legnépszerűbb sorozata, a Descendants of the Sun néhány jelenete született. A sziget már hosszú idők óta turistaparadicsomnak számít, és Zakynthos nevét említve mindenkinek a Navagio strand jut eszébe, melynek partján egy több mint 30 éve zátonyra futott, rozsdás hajó pihen. A helyszín tökéletesen passzol a sorozathoz, nem csoda, hogy a készítők ezt választották. Ha nyaralást tervezel, és rajongója vagy a sorozatnak, ne is gondolkozz sokat, hova vedd a repülőjegyet.

+ 1 bónusz

rsz_1goblin.jpg

Vajon miért áll ez a két kislány édesen, egymással szemben egy hullámtörő legvégén? Goblin rajongók, kezeket a magasba, ti tudjátok a választ. Felelevenítik a sorozat híres jelenetét, Ji Eun Tak és Kim Shin első igazi találkozását. Nem ők az egyetlenek. A Goblin hatalmas siker volt, és a rajongók azonnal felkutatták a helyet, amely Jumunjin strandjánál található, az ország keleti partján. Hogy segítsék az érdeklődőket az eligazodásban, a helyiek közvetlen a hullámtörő elejére kihelyeztek egy táblát, amin a két főszereplő látható, jelezve ezzel a turistáknak, hogy jó helyen járnak.

Ne feledkezzünk meg a K-pop rajongókról sem!

K-Star Road

Jöhet egy séta az 1 km hosszú úton a pezsgő Gangnam kellős közepén, ami ráadásul csakis a K-pop-ról szól? Mindenki igent mondana egy ilyen lehetőségre. A K-Star Road csakis azért jött létre, hogy a legkielégítőbbé és a legkényelmesebbé varázsolja a K-pop rajongók túráját. Nevezhetjük akár a K-pop rajongók Mekkájának is. Éttermek, kávézók, ruhaboltok, híres ügynökségek épületeivel találja szembe magát az erre tévedő turista. Ezek a közösségi helyek pedig kedvenc sztárjaiddal készült közös fotókkal csábítanak be téged.

rsz_116123326_650098541859844_6173634481451171840_n.jpg

A képeken látható kis (egyébként embernagyságú) szobrok az úgynevezett GangnamDol-ok, melyek mindegyike különböző idol együtteseket szimbolizál. Itt mindenki megtalálhatja kedvence GangnamDol-ját, legyen szó EXO-L-ről, ARMY-ról vagy éppen ELF-ről.

SMTOWN

rsz_1maxresdefault.jpg

Még egy állomás, amelyet nem szabad kihagyni. Az SM Entertainment által létrehozott SMTOWN igazi „Hallyu élmény park”. Legalábbis így reklámozza magát. 2015 januárjában nyitotta meg kapuit, azóta rajongók ezrei fordultak már meg itt. 6 emeletnyi SM élményt kínál az ügynökség. Beülhetünk a SUM CAFE elnevezésű kávézóba, ahol EXO dobozos tejtől a banda logós macaronokig mindent megtalálunk, a SUM SHOP-ban pedig merchandise termékek tárháza várja a rajongókat. Az SM STUDIO-ban profi stáb segítségével akár igazi idolként is csilloghatunk saját videóklippünkben. A legfelső két emeleten pedig egy speciális színház foglal helyet, melyben ultramodern hologramshowkat vetítenek kedvenc előadóink főszereplésével, de fanmeeting-eknek vagy showcase-eknek is otthont ad alkalmanként. Aki innen nem üres pénztárcával távozik, az nem is igazi rajongó.

 

A cikket írta: Karai Bernadett

Képek forrásai: cylus7gator.blogspot.hu, pinterest.com, koreandramaland.com, pilgrimwithapassport.blogspot.hu, kpopstarz.com, visitkorea.org.vn, viusingapore.tumblr.com, pictaram.com, youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7212587277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása