Csoszoni nyomozó
2017. március 17. írta: Koreai Kulturális Központ

Csoszoni nyomozó

Az elveszett sziget titka (2015)

1795, Csoszon. A zseniális nyomozó, Kim Min és hű társa, Seo-pil visszatérnek békés száműzetésükből, hogy felgöngyölítsék az országot lassan anyagi válságba sodró ezüsthamisítási és az ezzel szorosan összefonódó gyermekrablási ügyeket.

poszter.jpg

A 2011-es nagysikerű film, a Detective K: Secret of the Virtuous Widow folytatásában, a Csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titkában (Detective K: Secret of the Lost Island) visszatér a koreai Sherlock és Watson, hogy ismét mosolyt csaljanak a nézők arcára. Kim Min (Kim Myung-min) a rideg logika és az őrült találmányok mestere, míg Seo-pil (Oh Dal-su) a józan paraszti észt és az érző szívet képviseli. Egy közös azonban van bennük: mindketten tökkelütött balfácánok, akik sokszor csak a jó szerencsének köszönhetik életben maradásukat. Furcsa párosuk a helyzet- és jellemkomikum megannyi poénjának forrása.

kaloda.jpg

Aki szereti a koreai filmeket – legyen az thriller, akció, kosztümös film vagy vígjáték – és emellett habkönnyű szórakozásra vágyik, azok számára a Csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka tökéletes választás lesz. A bárgyú poénoktól kezdve a szofisztikált humorig, a személyes tragédiától a történelmi sérelmek analógiájáig, valamint a Koreában népszerű műfajok teljes skálájáig az alkotók mindent belesűrítettek a filmbe, ami a kortárs koreai mozira jellemző.

futkosas.jpg

A koktélszerű mixelésnek köszönhetően olyan érzelmi hullámvasútra ülhetünk fel, ami felváltva dolgoztatja meg a rekeszizmokat és a könnyzacskókat. És ne tévesszen meg senkit a hanbokba öltöztetett miliő, a film látványvilágát és az elbeszélésmódját nagyon is modern köntösbe tekerték, ezért néhol már olyan érzésünk lehet, hogy nem is egy mozit, hanem egy videoklipet nézünk. Egy szó mint száz: a Csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titkában annyi minden van, hogy mindenki megtalálhatja benne a magának valót.

A Csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka című filmet a KOREAN MOVIE NIGHT részeként, 2017. április 6-án, 18 órától vetítjük a Sugár Moziban (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.).

A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A sikeres regisztrációkról email-ben értesítést küldünk.


A cikket írta: Szilágyi Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7212344955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása