Kill Me, Heal Me (2015)
2016. február 10. írta: KoreaiKultúra

Kill Me, Heal Me (2015)

Rengeteg pénz és mindent befolyásoló hatalom; erről szól a csebolok világa. Az érvényesüléshez pedig nem kell más, mint egy – gazdag családból való – felmenő. A disszociatív disorder már más tészta, az egy gyermekkori traumára visszavezethető személyiségzavar. Ez pedig az orvosok, a kórházak világa. Vajon mennyit ér egy származást igazoló anyakönyvi kivonat? Lehet-e a sötét titkokat örökké őrizni? Az elfojtott emlékek felkutatásával gyógyíthatóak-e a pszichés zavarok?

130646352643013598_nomal_c.jpg

Az MBC csatorna 2015 év elején vetített, nagysikerű romantikus drámája, ezeket a kérdéseket boncolgatja és – többé-kevésbé költőien – választ is talál rájuk.

Egy átlagos(nak tűnő) család

Az Oh család egy házi kifőzdét vezet, lányuk Oh Ri-Jin orvos, ikertestvére, Oh Ri-On krimiíró. Boldogan, tökéletes családi idillben élnek. Egy pontig. De amikor Ri-On – új könyvéhez – néhány gazdag családról gyűjt anyagot meglepő titkokat talál múltjukban...

Hét karakter egy személyben

Cho Do Hyun (Ji Sung) egy harmadik generációs csebol leendő örököse. Egy összetett(!) személyiség, egyénisége hét sérült darabkából áll. Tud róla, és küzd ellene. De titkárán kívül nem számíthat más segítségére, hiszen pozíciója miatt elsősorban a családja előtt kell titkolnia a betegségét.
Gyógyulásának egyetlen útja lenne: megtalálni a fájdalmas, elveszett emlékeket, és összeforrasztani a személyiségdarabkákat. Ezért vesz maga mellé titokban egy pszichiátert,
Oh Ri-Jin-t (Hwang Jung-Eum), akivel együttesen megkísérlik a lehetetlent.

A hatalmas családi vállalat és vagyon miatt állandósultak a cég örökösödési bel-harcai, és hősünknek (illetve hőseinknek) ott kell(ene) léteznie, ahol a gyengeség legkisebb jelét sem mutathatják. Nemcsak egy nem megfelelő fellépéssel okozhatnak rettenetesen nagy bajt, de akár egyetlen elejtett mondat is végzetes lehet a cég és a saját jövőjükre nézve.

A darabkák jelleme

Az alternatív személyiségek közül elsőnek a roppant agresszív, félelmet nem ismerő Shin Se Gi bukkan elő: gyorsan szerelmet vall az éppen arra járó Oh Ri-Jin-nek (Hwang Jung-Eum), majd – egy bőrdzseki, és egy elmázolt smink miatt – helyben hagy egy drogdealert. Jó kezdet.

Másodszorra a jól fésült, ambiciózus, szépfiú, Perry Park kerül elő. Kellemes kis ivótárs lenne, ha nem szeretne titokban bombákat gyártani. Így azért egy kicsit nehéz vele.

Mégsem ők a legveszélyesebbek, hanem a feltűnést szerető, a figyelmet, és a szeretetet megkövetelő női(!) karakter, Ahn Yo Na. Aki egy önző, hisztis csitri, és pont ezért egyetlen pillanatra sem lehet magára hagyni.

Ikertestvére, az érzékeny, finomlelkű Ahn Yo Sub a zajos Yo Na szöges ellentéte.  Sok vizet nem zavar jelenlétével: olvasgat, zenét hallgat. Akkor válik veszélyessé, mikor túlságosan magába fordul: hajlama van az öngyilkosságra.

Nana még egy ici-pici lányka. Elbújik az alagsorban, játszik a macijával, és csak várja, várja, várja édesapját – a rejtélyes, szuperhumán Mr. X-t.

De hogyan lesz belőlük egyetlen ember? Természetesen a szerelem erejével.

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki kedveli a romantikus sorozatokat. Érzelmes, szórakoztató dráma sok könnyel és humorral. A narratíva lassan és okosan adagolja a történet részleteit a nézőknek, Ji Sung több-személyes alakítása pedig felejthetetlen.

A sorozathoz nagyon passzoló soundtrack is társul, dalai itt meghallgathatók. A 20 részes dráma koreai nyelven, magyar felirattal itt nézhető.

A stáb:

  • rendező: Kim Jin-Man (East of Eden, Love Truly)
  • Cha Do-Hyun - Ji Sung (Save the last dance for me; Bimil; Royal family; All in….)
  • Oh Ri-Jin - Hwang Jung-Eum (Can you hear my hearth; Secret love; She was pretty…)
  • Oh Ri-On Park Seo-Joon (The beauty inside; I summon you, Gold; She was pretty…)
  • Han Chae Yeon Kim Yoo-Ri (Master’s sun;)
  • Cha Ki-Joon Oh Min-Seok (All about my Mom)

 

Az ajánlót írta: Reményi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr348151716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása