Öt sportos koreai dráma az olimpia után
2024. szeptember 25. írta: Koreai Kulturális Központ

Öt sportos koreai dráma az olimpia után

Az idei nyár az olimpiától volt hangos. Az ötkarikás játékok szellemiségében összeszedtünk öt sportos koreai sorozatot, amelyet mindenképpen érdemes megnézni, mert a szövevényes cselekménynek, remek betétdaloknak és színészi játéknak köszönhetően azok is élvezhetik, akik egyébként nem a sportok szerelmesei. 

hyoshin-choi-jwm5cci6m9m-unsplash.jpg

A súlyemelő tündér, Kim Bokdzsu

(Weightlifting Fairy Kim Bok-joo역도요정 김복주)

Az egyetemi sportoló, Kim Bok-joo élete főként a súlyemelésről és az evésről szól, de teljesen összekuszálódik azt követően, hogy találkozik egy jóképű orvossal. A találkozás hatására igyekszik nőiesebb öltözni és viselkedni, amiben segítségére siet az orvos öccse, Jung Joon-Hyung. A fiú eleinte csak ugratja, hecceli a lányt, de szép lassan beleszeret.

Küzdelem az utamért 

(Fight For My Way; 쌈 마이웨이)

A taekwandós Ko Dong-man miután elveszít egy fontos meccset, megfogadja, hogy többet nem lép pályára. Legjobb barátja, Ae-ra, akivel folyton civakodnak, eladóként dolgozik, de minden álma, hogy egyszer televíziós műsorvezető legyen. Dong-man szeretné visszaszerezni sportolói önbizalmát. Vajon sikerül elérni az álmaikat? 

Álmok ligája

(Hot Stove League; 스토브리그)

Baek Seung-soo arról híres, hogy vezetőként több sportágban is sikereket ért el. A bökkenő az, hogy habár rajta kívül álló okok miatt, a csapatok nagy részét később felszámolták. Így kerül igazgatóként a teljesítmény problémákkal küzdő Dreams baseball csapathoz. A Dreams lelkes rajongójával és ügyvezetőjével, Lee Se-younggal közösen igyekszik a csapatot a kedvezőtlen körülmények között is top formába hozni, és a ranglistán feljebb juttatni.

A tökéletes ütés

(Racket Boys, 라켓소년단)

Yoon Hyun-jong vidéken kap edzői munkát, ahol egy csapat fiatal diák álma az, hogy sikeres tollaslabdázóvá váljon. A munkát főként a pénzért elvállaló Hyun-jong pont jókor érkezik ahhoz, hogy megmentse a csapatot. Újra ütőt ragadva csatlakozik a szedett-vedett csapathoz a korábban tollaslabda zseninek számító fia is.

Huszonöt, huszonegy

(Twenty-Five Twenty-One; 스물다섯 스물하나)

A pörgős Na Hee-do keményen edz, hogy riválisát legyőzve országát képviselje. Másik álma az, hogy megtapasztalhassa az igaz szerelmet. Itt jön képbe az álmodozó fiatalember, Baek Yi-jin, aki családja életét igyekszik jobb mederbe terelni a gazdasági viszontagságokkal teli időszakban. Habár két eltérő személyiségről van szó, barátság alakul ki kettejük között. 

 

Cikket írta: Rácz Ivett

Borítókép forrása: unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6118495098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakmar 2024.09.25. 17:48:25

Részemről a Run Ont is nagyon szerettem.
süti beállítások módosítása