Remake love, not war!
2015. augusztus 05. írta: KoreaiKultúra

Remake love, not war!

My Love, My Bride (2014)

Koreát is elérte a remake-mánia, ugyanis Lim Chan-sang rendező My Love, My Bride című romantikus komédiája az 1990-es azonos című film újrafeldolgozása. A fiatal köztisztviselő Yeong-min (Jo Jung-suk) és a rajztanárnő Mi-yeong (Shin Min-a) friss házasok. Az ifjú pár a szerelmesek gondtalan életét éli egészen addig, amíg a rózsaszín köd fel nem száll a szürke hétköznapokról. És ennek köszönhetően igen hamar egymás idegeire mennek.

my_love_my_bride_kep.jpg

A történet igyekszik a két oldal szemszögét a néző elé tárni. Megismerhetjük mindkét fél gondolatait, érzéseit, kétségeit és vágyait. Yeong-min túlstresszeli magát a környezetének való megfeleléskényszere miatt, ezért sokszor humoros, de megalázó helyzetbe hozza feleségét. Mi-yeong pedig igyekszik magára ölteni a hagyományos háziasszony szerepét, de nehezen viseli az ezzel járó magányosságot. Amikor pedig hasznos időt tölthetnének egymással, érzéseik megbeszélése helyett mindig csak veszekednek. Az ifjú házasok egyre távolabb sodródnak egymástól, bizonytalanságukért egymást okolják, és ez iszonyúan vicces szituációkhoz vezet (mint például Yeong-min féltékenységi jelenete a mozi pénztárnál, amikor alászinkronizálja a felesége és egy jóképű ismerőse közötti párbeszédet). Azonban sok móka és kacagás ellenére mégis keserű szájíze van a történetnek, hiszen a néző – idővel jobban megkedvelve és megismerve Yeong-mint és Mi-yeongot, mint ők egymást – szívből drukkol nekik, hogy újra összejöjjenek. 

bride19902.jpgA My Love, My Bride alapjául szolgáló 1990-es előd egészen különleges formában ragadta meg ezt a jól ismert „se veled, se nélküled” szituációt. Képkimerevítésekkel, rajzolt gondolatbuborékokkal és a kamerába néző szereplők monológjaival próbálta ledönteni a film valósága és a néző között húzódó negyedik falat. A 2014-es remake csak jelképesen idézi fel az előd stílusát, például a fejezetekre osztott cselekmény egyes részei az esküvői album fotóiban elevenednek meg.

A stílusbeli különbségekkel szemben a remake a történetet szinte szóról szóra adaptálta. Hogy mégis mi újat mutathat a ráncfelvarráson átesett történet? Igazából nem sok újat – vagyis éppen hogy az ismétlés szépségét, hiszen ahogyan az ifjú férj is megfogalmazza a film végén: „Még mindig nem tudom, mi az a szerelem. De minden nap újra és újra ki szeretném mondani, szeretlek Mi-yeong.”

Talán nem is árt a My Love, My Bride-hoz hasonló, (mondhatni) nevelő szándékú romantikus vígjátékokat időről időre megfiatalítani, hogy rendre megszólíthassanak egy fiatalabb közönséget. A My Love, My Bride egy párkapcsolati tanmese a türelemről, őszinteségről és egymás elfogadásáról, érdemes megnézni már csak a puszta szórakozásért – vagy fiatal pároknak akár terápiás céllal is... :)

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

Képek forrása: hancinema.net

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr547671840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása