Viaszba öntött K-pop
2015. július 30. írta: KoreaiKultúra

Viaszba öntött K-pop

Mit rejt a szöuli Grevin Múzeum?

A K-pop, azaz a koreai pop legnagyobb csillagai, köztük Rain, G-Dragon, Psy és Jang Geun Seok, valamint egyéb koreai hírességek, történelmi személyek és sportolók viaszmásait vonultatja fel az újonnan nyílt szöuli Grevin Museum.

20150729001407_0_1.jpg

A csütörtökön megnyílt panoptikumban nyolcvan világhírű személy, köztük harminc koreai híresség élethű másával találkozhatnak a látogatók. "Azért döntöttünk úgy, hogy Szöul legyen a Grevin Múzeum ázsiai terjeszkedésének első állomása, mert a város gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik" - mondta Dominique Marcel, a Grevin-múzeumokat működtető Compagnie des Alpes francia cég vezérigazgatója.

A dél-koreai főváros legfelkapottabb bevásárlónegyede mellett magasodó négyemeletes múzeumban tematikusan rendezték el a viaszbábukat. A népszerű koreai színészek replikái vörös szőnyegen köszöntik a látogatókat, mások egy televízióstúdióban serénykednek.

A Grevin Korea elnöke szerint ez a világ legnagyobb kiállítása, amely a koreai hullám, más néven hallyu legelső és jelenlegi csillagait is felvonultatja.

20150729001412_0.jpg

A hollywoodi sztárokkal ugyancsak interaktív környezetben találkozhatnak az érdeklődők. Brad Pitt és George Clooney egymás mellett állva figyeli a rulettező látogatókat, Robert De Niro egy sejtelmesen megvilágított bárban köszönti az érkezőket, Barack Obama amerikai elnök, II. Erzsébet királynő és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közös repülőgépen utazik.

str2_relaxwaxpsy_chester-770x470.jpg

A múzeum a legkorszerűbb hang- és fénytechnikákat alkalmazva igyekszik minél valóságosabb élményt nyújtani a látogatóknak. Az intézmény 450 ezer látogatóra számít évente és azt tervezi, hogy minden évben négy-öt hírességgel gyarapítja illusztris vendégseregét - írja a The Korea Herald hírportál. A múzeum bejárása után a látogatók a viaszfigurák készítésének rejtelmeibe is beleshetnek és egy speciális szoftver révén saját arcuk viaszmását is elkészíthetik.A Compagnie des Alpes Párizsban, Montréalban és Prágában is működtet Grevin viaszmúzeumot. Az elsőt a francia fővárosban nyitotta 1882-ben.  

Forrás: MTI.hu/koreaherald.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr227665704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása