Szépségtrendek Dél-Koreából
2021. november 08. írta: Koreai Kulturális Központ

Szépségtrendek Dél-Koreából

10 lépéses arcápolási rutin, csiganyálka krém, fátyolmaszkok – az elmúlt években a koreai szépségápolási termékek egyre népszerűbbé váltak világszerte, és ezeken túl a Dél-Koreából érkező, különböző arcápolási tippek és trükkök is felkapottá váltak. De a k-beauty világában is állandó a változás, trendek jönnek és mennek, és idén sincs ez másképp. Nézzünk meg párat, amit 2021-nek köszönhetünk!

kbeauty_borito.jpg

Hanbang készítmények

A hanbang (한방, ejtsd: hánbáng) jelentése: hagyományos gyógyászat, így tehát a hanbang szellemében készült készítmények a tradicionális koreai orvoslásban használt gyógynövényeket tartalmazzák. Ezek közé tartozik például a ginzeng vagy a lótuszgyökér is. Bár alapvetően régóta találhatunk koreai kozmetikumok közt ilyen termékeket, mégis többen úgy látják, az idei évben még inkább előtérbe kerültek, annak ellenére, hogy esetenként elég borsos áron juthatunk hozzá a valódi, jó minőségű hanbang arcápolókhoz. 

kbeauty_kep1.jpeg

Természetes összetevők

Ahogy a nyugati kozmetikumok közt is egyre több olyat találni, ami természetes összetevőkkel hirdeti magát, úgy a koreai kozmetikumokról is elmondható ugyanez. Már könnyebben találhatunk olyan termékeket, melyek például illatanyagtól mentesek, kevesebb bennük a mesterséges anyag, és akár vegánok is használhatják. 

Kevesebb lépés, egyszerűbb rutin

Az elhíresült 10 lépéses rutin leegyszerűsítése nem új keletű dolog, a lépések lecsökkentésére sok tippet találhattunk eddig is a különböző k-beauty oldalakon. Ez 2021-ben sem volt másképp, a hangsúly egyre inkább azon van, hogy hogyan érhetünk el ugyanolyan eredményt a 10 lépés nélkül is, egy minimalista arcápolási rutinnal, amiben akár 3-4 lépés is elengedő.

kbeauty_kep2.jpg

Fókuszban a "maskne"

A pandémia hozadékaként megjelent egy új terminus a szépségiparban: a maskne, ami alatt a mindennapos maszkviseléshez köthető bőrproblémákat értjük. Az irritált, begyulladt bőr kezelésére bőrnyugtató összetevőkre van szükség. Ilyen például a Centella asiatica (gotu kola), vagy más néven ázsiai gázló, mely nyugtató, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, így az ezt tartalmazó készítmények nagy népszerűségnek örvendenek jelenleg.

kbeauty_kep3.jpg

A bőr védelmének erősítése

Az UV-sugárzás káros hatásai ellen való védekezés fontos eleme a koreai szépségápolásnak. Bőrünk védelmének erősítése most még hangsúlyosabb, és egyre többen keresnek A és E vitaminban gazdag termékeket, de népszerűek azok a kozmetikumok is, melyek bakuchiolt (antioxidáns növényi kivonat, amelyet a malájtea (Psoralea corylifolia) magjából és leveleiből nyernek ki) tartalmaznak, ami segít a napsugárzás okozta bőrkárosodások csökkentésében. 


Összefoglalva tehát, bár az arcápolási rutin lépései egyszerűsödnek, és a k-beauty trendek is a minimalista hozzáállás felé kezdenek mozdulni, ez nem feltétlen rossz hír. A minőségi összetevőkből álló, jól megválasztott termékekkel továbbra is szép és mindenekelőtt egészséges bőrrel élhetjük mindennapjainkat, amihez a koreai kozmetikumok mindenképp hozzásegítenek minket.

 

A cikket írta: Pataki Petra

Forrás: vogue.fr, kremmania.hu, femalemag.com.sg, lifestyleasia.com, thelist.com, 

Képek forrása: translatemedia.com, beautytap.com, theklog.co, stylem.mt.co.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6416744702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása