KFF Family
2020. október 05. írta: Koreai Kulturális Központ

KFF Family

A Koreai Filmfesztivál önkéntes csapata

Idén szeptemberben immár a 13. Koreai Filmfesztiválon vehetett részt a magyar közönség, ami a jelenlegi helyzetben, a korlátozások ellenére is nagy sikerrel zajlott le. A fesztiválon résztvevők többsége pedig bizonyára legalább egyik önkéntesünkkel találkozott a rendezvény ideje alatt: ott voltunk az információs pultnál, maszkot, szavazólapot osztottunk, majd ez utóbbiakat összegyűjtöttük és összeszámoltuk napról napra. A következőkben ezt a kis csapatot ismerhetitek meg egy kicsit jobban. 

kff_cikk_boritokep.jpg

Mikor és hogyan alakultunk?

Az egész tavaly augusztusban, a 12. Koreai Filmfesztivál előtt kezdődött, amikor is a Koreai Kulturális Központ oldalán megjelent egy felhívás KFF Family címmel: a filmfesztiválhoz kerestek önkénteseket, akik egy csapatot formálva a későbbi rendezvényeken is részt vennének és segítenék a szervezők munkáját. Erre jelentkeztünk tehát mindannyian, ehhez egy online jelentkezési lapot kellett kitölteni az adatainkkal, eddigi tapasztalatokkal, illetve indoklással, hogy miért szeretnénk a Family tagjai lenni. Ezután szeptember elején egy e-mailben értesültünk arról, hogy bekerültünk-e, majd 2019. szeptember 6-án találkoztunk először személyesen. A találkozón a fesztivál szervezői bemutatkoztak, majd elmondták, mik lesznek nagyjából a feladataink, ezután alkalmunk volt egy kicsit jobban megismerkedni egymással is még ott a helyszínen. A feladatok közül természetesen kiemelkedett egy, ez pedig a közönségdíjjal kapcsolatos ötletelés, illetve az ötletek gyakorlatba ültetése volt.

kff_kep1.jpeg

A 13. Koreai Filmfesztivál záróvetítése előtt, a közönségdíjas film kihirdetésének pillanatában

Filmfesztivál előtti és alatti teendők

A tavalyi filmfesztivál még több helyszínen és természetesen az idei körülményektől eltérően zajlott. A feladat is teljesen új volt nekünk, amellett, hogy egymást sem ismertük még annyira, így többször is találkoztunk a fesztivált megelőzően. Megbeszéltük, mi lenne a legjobb módja a szavazásnak, hogyan írjuk meg a beosztásunkat, milyen problémák merülhetnek fel és természetesen azért is, hogy jobban megismerjük egymást. 

Az idei filmfesztivál szavazólapja és kérdőíve

A szavazást akkor még kicsit bonyolultabban és időigényesebben oldottuk meg, ezen idén már változtattunk, aki ott volt tavaly és idén is a fesztiválon, valószínűleg észre is vette, hogy más volt a szavazás formája. Az ötlet nem tőlünk származott, így innen is köszönjük Rannak, a fesztivál főszervezőjének, hogy segített nekünk ebben! � Ennek köszönhetően idén már nem volt szükség tollra ahhoz, hogy szavazzunk (ami a járvány miatt is praktikus volt), illetve már nem konkrét filmre szavaztak a nézők, hanem a megnézett film után közvetlenül egy 1-től 10-es skálán értékelték azt. A mi szerepünk ebben a film előtt a szavazólapok kiosztása, illetve a film után azok begyűjtése volt, ezeket pedig közvetlen a begyűjtés után egy-egy borítékba helyeztük. Természetesen minden filmhez tartozott egy külön boríték, hogy ne keveredjenek össze az értékelések. A szavazás mellett természetesen feladatunk volt a filmfesztivál ismertetőinek kihelyezése, a nézők tájékoztatása. Összességében azonban elmondható, hogy idén már jobban ismertük egymást és a feladatköröket is, így gördülékenyebben tudtunk együttműködni, illetve mivel csak egy helyszín, sikerült még jobban összecsiszolódni. 

Sajnos az idei fesztivál sikeres lezárását egyelőre nem tudtuk megünnepelni, azonban a tavalyi évben egy közös koreai vacsorát volt alkalmunk elfogyasztani, vidám hangulatban, természetesen egymás társaságában. Remélem a többiek nevében is beszélhetek, ha azt mondom, nem bántuk meg, hogy a KFF Family tagjai lettünk, és reményeink szerint a jövőben még sok-sok fesztiválon vehetünk részt együtt.

kff_kep6.JPG

Tavaly így ünnepeltünk  

Amennyiben a cikk után többet szeretnétek megtudni a rendezvényről, látogassatok el a koreaifilm.hu oldalra, ahol a fesztivál történetével is megismerkedhettek!

 

A cikket írta: Pataki Petra

Képek forrása: Koreai Kulturális Központ, Pataki Petra 

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1516223562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása