Jellemzően koreai
2019. január 03. írta: Koreai Kulturális Központ

Jellemzően koreai

A fátyolmaszkok (2. rész)

A beauty és celeb (insta) történetírás 2018-ra teszi annak dátumát, amikor a fátyolmaszkok berobbantak a köztudatba. Mivel is mérhetnénk ezt jobban, mint a sztárok insta fotóival? Lady Gaga óriási napszemüvegben pózol a fátyolmaszkja mögött, és más hírességek sem rejtik véka alá, hogy ily módon is védik bőrüket. Egy otthoni rituáléból nyilvános esemény lett. Már nem kínos és ijesztő maszkos arccal feltűnni, sokkal inkább különleges.  

lead_8.png

Hogyan válasszunk? 

Mielőtt azonban rohannánk megvenni a kedvenc sztárunk insta fotóján reklámozott fátyolmaszkot, nézzük meg, hogy mi alapján érdemes választanunk. Ahogy minden kozmetikumon, itt is nézzük meg az összetevőket! Az, hogy majdnem fél óráig csücsül a maszk az arcunkon, fokozott óvatosságra int bennünket. Ne használjunk érzékeny bőrrel olyan darabokat, amikben denaturált alkohol vagy más, potenciálisan irritáló összetevő van (pl. illóolajok, menthol). Minden maszk majdnem kötelező eleme a hidratáló összetevő, keressük a népszerű glycerint vagy a hialuronsavat! Mindenkinek a bőréra ráfér egy kis plusz hidratálás! Kerüljük vagy leglábbis óvatosan bánjunk az olyan összetevőkkel, amik hámlasztanak (AHA, BHA savak)! Nehéz őket finomhangolni egy 20-30 perces hatóidőn belül, könnyen irritációt okozhatnak. Hasonló a helyzet a C-vitaminos maszkokkal is, a hosszú hatóidő és a túl magas hatóanyagszázalék irritációt okozhat! Ha a maszk használata után feszül, ég vagy kipirosodik a bőr, akkor érdemes másik darab után nézni! Szerencsére a fátyolmaszkok kedvező ára miatt a kísérletezés viszonylag könnyű. Egyetlen hátrányuk a környezetszennyező mivoltuk. Minden 20 perces kezelés szeméttel jár, a csomagolásról nem is beszélve. Ezért, ha vigyázni akarunk környezetünkre, akkor keressük a több darabot rejtő csomagokat vagy a lebomló alapanyagú maszkokat. 

ladygaga-sheetmask.jpg

Mikor használjuk? 

Mivel már nem kínos a nyilvános helyen való fátyolmaszk viselés, egészen új dimenziók nyílhatnak meg előttünk. Az autóban utasként kiválóan kihasználhatjuk az utazás óráit bőrünk felfrissítésére! Kiváltképp a forró nyári időszakban, a légkondi szűrt levegője mindenképp szárítja az arcunkat. Hasonlóképpen a repülős utakon. A fedélzet levegőjének páratartalma jelentősen alacsonyabb, mint a mindennapi páratartalom, így a bőrszárazság elkerülése érdekében egy-egy hosszabb úton megelőzhetjük ezt egy fátyolmaszk használatával. Csak a biztonsági átvizsgálásnál vigyázzunk, a maszkot a benne lévő folyadék miatt zacskózzuk be! Kézenfekvőnek tűnik még egy jó hosszú, forró fürdő ideje alatt, az otthoni wellness részeként fátyolmaszkot feltenni. Azt javaslom azonban, hogy inkább ne tegyük! A forró fürdő még a maszk alatt is kipirosítja bőrünket, és nem tudjuk majd megállapítani, hogy a maszk volt a ludas, vagy csak a forróság. 

Korea Magyarországon 

Korea már nincs is messze – legalábbis, ami a szépségápolást illeti. Egy ideje megjelentek a hazai drogériákban is a koreai maszkok, így nem kell már internetről rendelnünk őket. Áruk elég változó, a pár száz forintostól egészen a több ezer forintig terjedhet. A hazai kínálatban találhatunk kifejezetten koreai tojásfehérjés, avokádós, uborkás vagy panda mintás maszkot is. Teszteljük le, számunkra melyik adja meg azt a plusz löketet, amire néha szükségünk van egy fontos randi, bál vagy nyaralás előtt! 

 

A cikket írta: Balassa Zsófia, a bazsibeautyblog szerzője

Képek forrása: robinmcgrawrevelation.comeonline.com, Balassa Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3015324158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása