Jelentős k-pop pillanatok 2018 első feléből
2018. szeptember 26. írta: Koreai Kulturális Központ

Jelentős k-pop pillanatok 2018 első feléből

A k-pop egyre inkább megállíthatatlannak tűnik világszerte, és az elmúlt fél évben rengeteg olyan fontos pillanat volt, ami a műfaj és a koreai kultúra terjedésének történelmében mérföldkőnek számít. Érdemes egy percre megállnunk és áttekintenünk, milyen eredményeket értek el kedvenc idoljaink Koreában és a világban!

kpop_header.png

A Power Dubaiban

Az EXO tavaly nyári slágere, a Power lett az első koreai dal, amire koreográfiát készítettek a híres Dubai Fountain show-n. A szökőkút látványos programját több száz rajongó is figyelemmel követte, sőt, az EXO tagok is kilátogattak az eseményre!

K-pop dominancia a téli olimpián

A Pyeongchangban rendezett téli olimpia nemcsak a sport, hanem az egész koreai kultúra ünnepévé is vált, amiből természetesen a könnyűzene sem maradhatott ki! Amellett, hogy több korcsolyázó is csempészett K-pop dalokat programjába, illetve sportolók is gyakran nyilatkoztak arról, hogy a műfaj rajongói, CL és az EXO arra is lehetőséget kaptak, hogy fellépjenek a záróünnepségen! Az előadások elsöprő sikert arattak, sok tv nézőnek pedig ez volt az első találkozása a k-poppal!

kpop20182.jpg

Koncertturnék Európában

Az idei évben tényleg nem panaszkodhatnak a rajongók, rengeteg k-pop csapat látogatott el az európai kontinensre, többen most először jártak itt, s az évnek még messze nincs vége! Nagy érdeklődés övezte a Monsta X európai körútja mellett a GOT7 első itteni koncertturnéját is. Szeptemberben a Music Bank adása látogat Berlinbe olyan nagy nevekkel, mint az EXO, a Wanna One és Taemin, de a legtöbben valószínűleg a BTS első európai koncertjeit várják! A héttagú csapat ellátogat London és Párizs mellett Berlinbe és Amszterdamba is!

A SHINee 10. évfordulója

Egy évtizedet idol csapatként eltölteni elismerésre méltó teljesítmény, és a SHINee tagok összetartása az egész zeneipart lenyűgözte. A fiúk egy három részből álló album-sorozattal köszönték meg rajongóiknak, hogy már tíz éve támogatják őket, valamint megemlékeztek a csapat fő vokalistájáról, Jonghyunról is.

A BTS rekordjai a Billboardon

2018 egyértelműen a BTS éve, ezt pedig számos rekorddal is bizonyították már! Idén újabb magaslatokat értek el az amerikai Billboard listákon is, amit egyáltalán nem egyszerű elérni külföldi előadóként. Legutóbbi albumuk, a „Love Yourself: Tear” első helyen debütált a Billboard 200-as listáján, a vezető kislemez, a „Fake Love” pedig egészen a 10. helyig kapaszkodott a Billboard Hot 100 listán. A fiúk ráadásul arra is lehetőséget kaptak, hogy fellépjenek az idei Billboard Music Awards-on, ahol szintén hatalmas sikert aratott „Fake Love” című számuk.

kpop20183.jpg

A Blackpink töretlen népszerűsége

A lánycsapatok rajongói sem tétlenkedtek idén, a YG Entertainment legfrissebb lánycsapata pedig sorra döntögeti a rekordokat! Legújabb daluk, a Ddu-Du-Ddu-Du videóját a megjelenés napján 30 milliónál is többen látták, ezzel a második legnézettebb videóvá vált a dal a YouTube-on az első 24 órában. Ráadásul a Blackpink lett az első lánycsapat, amelyik felkerült a brit slágerlistára: egészen a 78. helyig jutottak!

Az évnek még messze nincs vége, így valószínűleg sok hasonlóan örömteli pillanattal ajándékoznak meg még kedvenc idoljaink!

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: billboard.com, twitter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr514249385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása