A csoszoni nyomozó vol. 3.
2018. szeptember 11. írta: Koreai Kulturális Központ

A csoszoni nyomozó vol. 3.

Detective K: Secret of the Living Dead (2018)

Kim Min (Kim Myung-min), a szuper intelligens és szuper-önelégült detektív arra gyanakszik, hogy vámpírok jelentek meg Csoszonban. Kim Mint és hű társát, a földhöz ragadt Seo-Pilt (Oh Dal-su) Kanghva szigetére hívják, hogy göngyölítsenek fel egy gyilkosságsorozatot. Az áldozatokat élve elégették, nyakukon pedig harapásnyom látható. Ha már ez nem lenne elég gyanús, a furcsa páros belebotlik egy gyönyörű, fiatal nőbe (Kim Ji-won), aki minden emlékezetét elvesztette, de emberfeletti erővel rendelkezik. Hőseink hármasban erednek a vámpírok nyomába, miközben egy aljas összeesküvésre is fényt derítenek. Semmi kétség, itt vér fog folyni.

detective_k_header.png

A Detective K: Secret of the Living Dead c. film sorban a 3. csoszoni nyomozós produkció, az erényes özvegy (Detective K: Secret of the Virtuous Widow; 2011) és az elveszett sziget (Detective K: Secret of the Lost Island; 2015) után ezúttal az élőhalottak titkával ismerkedhetünk meg. A készítők ugyanazok, a filmet ezúttal is Kim Suk-yoon rendezte, a főbb szerepekben most is Kim Myung-min és Oh Dal-su látható, és az első filmhez hasonlóan ismét Kim Tak-hwan regényét adaptálták a vászonra.

detective_k_2018_poszter.jpg

Bár az eredeti regényekre és a filmes elődökre sem foghatjuk rá a korhűséget és a történelmi pontosságot - hiszen kosztümös paródiáról beszélünk - a csoszoni nyomozó 3. része teljesen elrugaszkodott a valóságtól, hőseinknek ezúttal természetfeletti lényekkel kell megküzdeniük. Ez teljesen új szintre emeli a filmet és sorozat jövőjét is, lehetőséget nyitva a még inkább eszement, őrült poénokra. Kim Min és Seo-pil természetfelettitől való félelme megannyi poénnak ágyaz meg.

A korábbi részekhez hasonlóan ezúttal is a humor a lényeg, a készítők akár a történeti egységességet is készek megtörni érte. Ez sokszor igen jól áll a filmnek - pl. az Oldboy (2003) kalapácsos akciójelenetét megidéző zárvány az egyik legjobban ülő poén annak ellenére, hogy rendesen megtöri a film ívét.

detective_k_seo-pil_oh_dal-su_kalapacsos_harca.png

Seo-pil (Oh Dal-su) kalapácsos harca

Persze, a Detective K: Secret of the Living Dead nem is lenne igazi koreai film, ha a felhőtlen ökörködésbe nem csempésznének szívszorító tragédiát. A babonás bohóckodás közben egy olyan királydráma bontakozik ki, ami egymagában kitenne egy egészestés, komoly hangvételű, kosztümös mozifilmet is. Ez a történetszál ráadásul komoly hatással van a címszereplő csoszoni detektívre, Kim Minre is, aki ezután teljesen új helyzetbe kerül – megadva az alaphangot a biztosra vehető további folytatásoknak is.

A csoszoni nyomozó harmadik részét érdemes megtekinteni, már csak azért is, hogy ne veszítsük el a Koreában igen népszerű sorozat fonalát, vagy csak pusztán azért, hogy (ismét) jót nevessünk Kim Min és Seo-pil páratlan párosán.

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

Képek forrása: hancinema.net, youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr914221797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása