The King of Mask Singer
2018. augusztus 14. írta: Koreai Kulturális Központ

The King of Mask Singer

Találd ki, ki énekel az álarc alatt!

Korea a showműsorok világa is, és temérdek szórakoztató program közül választhatunk, ha kellemes kikapcsolódásra vágyunk esténként a tv előtt. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel követett zenés műsor a King of Mask Singer, azaz a legjobb álarcos énekest kereső program, ahol tehetséges énekesek különböző színes maszkokban mutathatják meg, mire képesek.

masksingerheader.jpg

A The King of Mask Singer egy koreai zenés tehetségkutató, amit az érdeklődők vasárnap délutánonként láthatnak az MBC csatornán 2015 tavasza óta. A műsorban minden verseny két adáson keresztül zajlik, az énekesek három kiesős körben versenyeznek egymás ellen. Hogy elrejtsék, kik is valójában, direkt a show számára készített maszkokban és jelmezekben adják elő dalaikat, hogy a döntés során ne olyan jellemzők számítsanak, mint a népszerűségük, eddigi karrierjük, koruk vagy kinézetük.

Az első körben a két énekes ugyanazt a dalt énekeli, míg a második és harmadik körben az énekesek már szólóban lépnek fel. Minden párosból az kerül ki győztesen, akit a közönség és az ismert hírességekből álló zsűri csapata megszavaz. Az énekesek identitására csak akkor derül fény, ha kiestek a versenyből. A harmadik kör győztesének van lehetősége arra, hogy kihívja az előző Mask Kinget, vagyis álarcos királyt, és ha a párbajban győz, megszerezze magának a címet. A Mask King eddigi királya a Guckkasten banda frontembere, Ha Hyun Woo, aki kilenc győzelmet tudhat magáénak. A jelenlegi Mask King egy énekesnő, aki már a hetedik verseny óta magánál tartja a címet, ezzel ő lett a leghosszabb ideje „uralkodó” női szereplő a műsorban.

masksinger1.jpg

A The King of Mask Singerben nemcsak a zsűri tagjai között, hanem bizony versenyzőként is feltűnt már több híresség. K-pop idolcsapatok énekesei is bizonyították már tehetségüket ezen a színpadon. Az f(x) Lunája volt az egyik első idol, aki feltűnt a műsorban, de nagy népszerűségnek örvendett a stúdióban a B1A4 Sandeulje, Chen az EXO-ból, a BTS legfiatalabbja, Jungkook és Rosé a Blackpinkből. Többször okoztak meglepetést rapperek is a színen hangjukkal, ilyen volt például Bobby az iKON-ból vagy az Infinite rappere, Dongwoo.

A legutóbb pedig akkor került a The King of Mask Singer a figyelem középpontjába, amikor a Deadpool filmek sztárja, Ryan Reynolds döntött úgy, hogy a film promóciójaként meglepi koreai rajongóit a műsorban. Csakúgy, mint a rendes versenyzők, ő is egy különleges maszkban adta elő dalát, s amikor lekerült róla az álarc, a közönség és a zsűri sem tudta elrejteni meglepetését.

masksinger2.jpg

Ha valakit érdekel, mennyi-mennyi tehetséges énekes rejtőzik Koreában, illetve szívesen találgat, kit rejtenek a színes és néha nagyon-nagyon vicces jelmezek, mindenképp érdemes belenéznie a The King of Mask Singer egy-egy adásába.

Végül pedig néhány rész a műsorból, amit nem érdemes kihagyni:

Blackpink Rosé és ellenfele a Livin’ La Vida Loca-t énekli

Hui a Pentagonból a BTS DNA-jét dolgozta fel

BTS Jungkook és a BIGBANG If You-ja

EXO Chen és a Drunken Truth

B1A4 Sandeul csodálatos Stigma feldolgozása

A Wanna One Jaehwanja Ailee dalt énekelt

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2914166641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása