While You Were Sleeping (2017)
2017. október 27. írta: Koreai Kulturális Központ

While You Were Sleeping (2017)

Lee Jongsuk és Suzy új sorozata

Az őszi hónapokban rengeteg új drámának örülhettek a koreai sorozatok rajongói, s sokszor nehéz megtalálni a kedvencünket a számtalan újdonság között. A While You Were Sleeping (당신이 잠든 사이에) Lee Jongsuk és Bae Suzy párosával a főszerepben jó döntés lehet mindenkinek, aki az őszi estéket szívesen töltené játékos romantikával, hátborzongató rejtélyekkel és szellemes humorral.

while_borito.png

Nam Hongjoo (남홍주, ejtsd: Nám Hongdzsu), a Bae Suzy által megformázott újságírónő álmai különleges jelentőséggel bírnak: megmutatnak olyan fontos, sokszor balszerencsés eseményeket, amik csak a jövőben fognak megtörténni. Hongjoo ezért minden álmát feljegyzi, ám legtöbbször tehetetlennek érzi magát, mert nem tudja a megálmodott tragédiákat megakadályozni.

Hongjoo szomszédságába költözik be a 29 éves ügyész, Jung Jaechan (정재찬, ejtsd: Dzsang Dzsécsán), akit Lee Jongsuk (이종석, ejtsd: I Dzsongszak) személyesít meg. Jaechan hasonló cipőben jár, mint Hongjoo: ő is előre megálmodja a jövő egyes eseményeit, s mindent megtesz azért, hogy a szörnyűségek tényleg megtörténjenek. Hongjooról is álmodni kezd, de hogy sikerül-e a lányt megmentenie a jövőtől, csak a sorozatból derül ki.

A két karakter közötti kémia már az első részekben is remekül működik, a mellékszereplők pedig tovább színesítik a képet: Jaechan munkatársai rendesen megnehezítik a kezdő ügyész munkanapjait, de a vele együtt lakó öccse sok néző szívébe beköltözött már. Ahogy szintén nagyon szerethető a Hongjoo és édesanyja között kialakult és remekül ábrázolt mély kapcsolat.

whileyouweresleeping2.jpg

A dráma igazi erőssége sokféleségében rejlik: a szép románcok kedvelői, a rejtélyes természetfeletti történések rajongói, a bűnügyek és nyomozások után érdeklődők mind-mind megtalálhatják, amit keresnek. A mellékkarakterek történetei legalább annyira érdekesek, mint két főszereplőnk álmai, s több kritika is dicsérte Jongsuk és Suzy játékát is.

A sorozatot Oh Choonghwan (오충환, ejtsd: O Csunghván) rendezi, a neve ismerősen csenghet a My Love From the Star és a Doctors sorozatok rajongóinak. A forgatókönyvet pedig az a Park Hyeryun (박혜련, ejtsd: Pák Hjerjan) írja, aki dolgozott már a Pinocchio, az I Can Hear Your Voice és a Dream High drámákon is. Érdemes a sorozathoz készült zenét is meghallgatni, a soundtracken megtalálhatjuk Eddy Kim, Roy Kim, Henry és Suzy egy-egy jól sikerült dalát is.

A sorozatot az SBS csatorna sugározza minden szerda és csütörtök este, koreai idő szerint este 22:00 órakor.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: CCAsian, Soompi

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7613083848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása