5 koreai dráma a nyárra
2017. augusztus 09. írta: Koreai Kulturális Központ

5 koreai dráma a nyárra

A nagy hőségben sokszor kimozdulni sincs kedve az embernek a lakásból, még szerencse, hogy kedvenc koreai sorozatainkat a kanapéban elsüllyedve is élvezhetjük! Sokszor a legnagyobb dilemmát az jelenti, melyik drámába kezdjünk bele. Hogy megkönnyítsük mindenki dolgát, összegyűjtöttünk pár sorozatot, amik biztosan felfrissítik majd a forró napokat is.

nyaridrama01.jpg

Kill Me, Heal Me (2015)

killmehealme.jpg

Nem könnyű témát dolgoz fel 2015 egyik sikersorozata. A Kill Me, Heal Me főszereplője, Cha Do Hyun ugyanis multiplex személyiségzavarral küzd. Do Hyun még családja előtt is próbálja titkolni, hogy több személyiség is rejtőzik benne: a durva Shin Se Gi, az öngyilkosságra készülő tinédzser, Ahn Yo Seob, vagy épp Yo Seob ikertestvére, a nagyszájú tinilány, Ahn Yo Na. Ji Sung alakítja főhősünket, aki egy régi pszichiáterének tanítványát, Oh Ri Jint (Hwang Jung Eum) kéri meg arra, hogy titkos orvosaként kezelje betegségét. A terápia során azonban az is kiderül, az orvos és páciense múltjában sokkal több közös pont van, mint azt elsőre gondolnánk.

A dráma komoly témája ellenére is rengeteg humorral operál, a történet könnyen magába szippant, Ji Sung pedig a különböző személyiségek alakításával igazi színészi bravúrt hajt végre.

The Best Hit (2017)

thebesthit.jpg

A múlt és jelen sztárvilága keveredik az idei nyár egyik legígéretesebben induló drámájában. Megismerhetjük 1993. egyik leghíresebb k-pop idolját, Hyun Jae-t (Yoon Si Yoon), aki népszerűségének csúcsán hirtelen eltűnik és sehol sem találják. Ugrunk is 2017-be, ahol Ji Hoon (Kim Min Jae) titokban idolnak készül egy ügynökségnél. Nevelő apja, Gwang Jae nem tud erről, ő a közigazgatásban látná szívesen fiát, Ji Hoon nevében azonban egy lány barátja, Woo Seung (Lee Se Young) jár be az óráira. Ebbe a kavalkádba érkezik meg különös véletlenek folytán Hyun Jae – egyenesen 1993-ból.

Hogy hogyan tud alkalmazkodni Hyun Jae a modern világhoz? Milyen kapcsolat van közte és Ji Hoon között? A The Best Hitből megtudhatjátok!

Strong Woman Do Bong Soon (2017)

strongwoman.jpg

Mostanában az erős nőké a főszerep – szó szerint! A Weightlifting Fairy Kim Bok Joo tavalyi sikere után idén a Strong Woman Do Bong Soon varázsolta el a nézőket világszerte. Bong Soon (Park Bo Young) egy herkulesi erővel bíró csodalány, aki szupererejét nem tudja elrejteni környezete elől sem. Nagy álma, hogy saját videójátékot készíthessen egy hozzá hasonló szupererős lánnyal a főszerepben, ám céljához elég rendhagyó módon jut közelebb. Mikor Min Hyuk (Park Hyung Sik), egy videójátékokkal foglalkozó cég fiatal igazgatója meglátja Bong Soont akció közben, úgy dönt, testőrének fogadja a lányt, hogy az megvédje őt az egyre gyakoribb fenyegetésektől. Mindeközben Bong Soon szomszédságában valaki sorozatban rabol el fiatal lányokat.

Ha szeretnétek egy humoros, bájos romantikával teli, de ugyanakkor akciódús drámát látni, mindenképp vegyétek fel a listátokra a Strong Woman Do Bong Soont!

The Master’s Sun (2013)

4305_themasterssun_nowplay_small.jpg

Akik szeretik a borzongást és nem félnek a szellemektől, biztosan élvezni fogják ezt a sorozatot. Kong Sil (Kong Hyo Jin) egy autóbaleset óta látja és hallja is a szellemeket, s emiatt képtelen a normális életre. Amikor azonban véletlenül összetalálkozik a Kingdom pláza arrogáns igazgatójával, Joong Wonnal (So Ji Sub), rájön, hogy a férfit megérintve eltűnnek a szellemek és békén hagyják őt. Mivel úgy érzi, csak a férfi közelében érezheti biztonságban magát, Kong Sil mindent megtesz azért, hogy Joong Won mellett maradhasson.

Hogyan viseli Joong Won a furcsa lány közelségét? A sorozatból kiderül, ahogy az is, nem minden szellem akar rosszat!

Cheese In The Trap (2016)

cheeseinthetrap.jpg

A tavalyi év egyik közönségkedvencében Hong Seolt (Kim Ho Eun) ismerhetjük meg, aki az átlagos egyetemista lányok életét éli, s szorgalmasan készül vizsgáira. Egyetemére visszatér Yoo Jung (Park Hae Jin), akivel különleges kapcsolatba kerülnek: bár az idősebb fiú mindenki kedvence, Hong Seol nem az ideális jófiút látja benne. Hong Seol végig próbálja kideríteni, melyik Yoo Jung igazi arca, miközben megismerkedik a szeleburdi In Hoval is, aki újabb bonyodalmakat hoz életébe.

A Cheese In The Trapben minden megvan, ami egy jó egyetemistákról szóló drámához kell, így ha szeretnétek egy kicsit visszamerülni az iskolai pletykák és a sármos szívtiprók világába, ez a sorozat jó választás lehet.  

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: viki.com, dramafever.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr712726194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása