A tavasz közeledtével Dél-Korea fővárosa nem mindennapi kulináris élménnyel várja az ínyenceket, akik nem sajnálják az árát megfizetni, hiszen a menük ára 60.000 – 600.000 KRW (kb. 17.000- 150.000 HUF) között mozog. Márciusban Szöul legismertebb szállodái látják vendégül Japán, Hong Kong és India sztárséfjeit, hogy ízvarázzsal kápráztassák el vendégeiket.
A Westin Chosun Seoul Hotel például Tokió három Michelin-csillagos éttermének (Ishikawa) tulajdonos séfjét szerződtette, aki kilenc fogásból álló menüsorát szezonális alapanyagokból készíti majd el március 20-21- e között.
Hideki Ishikawa mesterszakács
Hon Kongot egy kantonbeli kínai séf képviseli az idén, aki március 6-tól 15-ig parádézhat a Conrad Seoul Hotel vendégei előtt és a rügyek, bimbók revitalizáló hatását kívánja terítékre helyezni. Azért itt van egy kis PR-fogás is, hiszen kedvezményes honkongi utazáson is részt vehet, aki végigkóstolja a séf izgalmasnak ígérkező menüjét. Egy másik honkongi mesterszakács-duó március 13-22 között a Sheraton Incheon Szállodában igyekszik meggyőzni a vendégeket,hogy az általuk számtalan módon elkészített tengeri étkekre szavazzanak.
India eredeti ízeit a Sheraton Seoul D Club City hotelben lehet kipróbálni, ahol a legismertebb indiai séfek nem kevesebbet tűztek ki célul, hogy India és Indonézia fűszereinek hatalmával varázsolják el a vendéget.
Az összefoglalót írta: Csajka Edit
Eredeti cikk: Lee Woo-young koreaherald.com
Képek forrása: koreaherald.com