Elnöki projekt
2015. január 25. írta: KoreaiKultúra

Elnöki projekt

Tegyük globálissá a koreai konyhát!

Park Geun-hye elnökasszony olyan sztárséfeket hívott meg vacsorára a Cheong Wa Dae-be (Elnöki palota, a híres „Kék Ház”) múlt csütörtökön (november 20.), mint Pierre Gagnaire, Joan Roca vagy éppen Rene Redzepi, hogy közösen gondolkodjanak arról, mi módon lehetne Korea finom ízeit még ismertebbé tenni Európában és a Tengerentúlon. A világhírű európai séfek már valamennyien rendelkeznek tapasztalatokkal a koreai kulináriát illetően, így sziporkáztak, amikor arról ötleteltek, hogyan is lehet még sikeresebben kombinálni a koreai hagyományos, fermentált ételeket és alapanyagokat a nyugati finomságokkal. 

4437642196_6780b61a51_o.jpg

A vacsorán ott jeleskedett a világhírnévnek örvendő koreai séf, Ahn Jeong-hyeon és Yim Jung-sik, aki vezető szakácsa és tulajdonosa is egyben a Michelin-csillagos New York-i „Jungsik” étteremnek. 
Park elnökasszony valamennyiüknek köszönetet mondott a kreatív és művészi módon elkészített receptekért, amelyekben megszámlálhatatlan variációban jelentek meg az olyan jól ismert alapanyagok, mint a szójababpaszta, a szójaszósz, a csípős pirospaprika krém (gochujang), a ginseng , az omija, stb. 
Monsieur Gagnaire például olyan francia specialitással lepte meg a Kék Ház elnök-asszonyát, amihez koreai alapokat használt fel.
„Ahogy a világ, úgy a konyhaművészet is globalizálódik. Az étel öröm. Köszönöm, hogy eljöttek és segítenek megosztani ezt a kultúrát és ezzel mindenki számára örömet szerezni” –zárta be ezt a rendkívüli estét Dél-Korea elnökasszonya.

Forrás és eredeti angol cikk: koreaherald.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr877107237
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása