Egyforma pizsama, gyűrű, cipő: páros szokások Dél-Koreából
2022. január 21. írta: Koreai Kulturális Központ

Egyforma pizsama, gyűrű, cipő: páros szokások Dél-Koreából

Aki túl van már pár koreai sorozaton, illetve filmen, főleg, ha a romantikus műfajt részesíti előnyben, valószínűleg találkozott már legalább egyszer azzal a jelenséggel, hogy két ember egyforma gyűrű viselésével fejezi ki összetartozását. Persze hamar kiderül, hogy nem eljegyzésről van szó, ez egyszerűen szokás a szerelmesek között. 

paros_dolgok_boritokep.jpg

Természetesen Koreában is ember- és párfüggő, hogy ki mennyire hajlandó ilyesféle holmikkal is megmutatni a világnak, hogy foglalt, de alapvetően elmondható, hogy bizonyos "páros" termékek és szokások lényegesen népszerűbbek ott, mint nálunk. Most nézzünk is meg ezek közül párat!

A legnépszerűbb: gyűrű pároknak

paros_dolgok_kep1.jpgEz a dolog az, amit még esetleg azok is felvesznek, akik egyébként nem hívei a teljesen összeillő szetteknek. A gyűrűt sokszor a 100. együtt töltött nap alkalmából szokták egymásnak adni a szerelmesek. Ez bizony nem egyenlő az eljegyzési gyűrűvel, habár ez is az összetartozás jelképe, amivel természetesen azt is üzenik a külvilág felé, hogy már foglaltak.

Egyforma pizsama

paros_dolgok_kep2.jpg

A pároknak készült, egyforma pizsama szettek szintén népszerűek. Ha például a nagyobb koreai online boltok oldalára beírjuk a 커플잠옷 (keopeul jamot, ejtsd: kapül dzsámot, páros alvóruha, pizsama) kifejezést, akkor akár több ezer találatot is kaphatunk. Sztárok esetében egyébként több pletyka kiindulópontja is volt már ez a termék (rögtön a gyűrűk után), ugyanis a szemfüles rajongók arra lettek figyelmesek, hogy kedvencük kizárólag párok számára árult pizsamát viselt egyes fotókon. Mivel ezeket jellemzően csak párban árulják, így felmerült a kérdés: vajon ki hordja a másikat? 

Cipők, pólók, pulcsik

Az otthoni viseleten és a gyűrűkön túl természetesen az utcai viseletben sem kerülhető ki az összeöltözés. Az egyforma cipő például kifejezetten népszerű, de a párok gyakran összehangolják a felső ruházatot is, egyforma vagy hasonló pólóval, pulóverrel. Ilyenkor érdemes letisztultabb, egyszerűbb darabokat választani, amiket egyrészt mindennel lehet párosítani, másrészt pedig akkor is hordhatóak, ha esetleg később szakításra kerülne a sor.

paros_dolgok_kep3.jpg

Egyéb kiegészítők

A páros termékek viszonylag nagy piaccal rendelkeznek, így sok más dolgot is találhatunk, amelyeket kifejezetten szettben, pároknak árulnak, például zoknikat, karkötőket, otthoni mamuszt, telefontokot, pénztárcát, stb. Amennyiben ilyen módon mi is kifejeznénk az egymás iránt érzett szerelmünket, koreai online áruházak oldalán jó eséllyel megtaláljuk a nekünk tetsző termékeket. A trendek persze itt is jönnek és mennek, így mindig vannak épp divatosabb, felkapottabb márkák, és az adott márkán belül is bizonyos termékek, amikre rengetegen vágynak. Gyűrűk esetében a Tiffany & Co. örvend nagy népszerűségnek, a cipők közül pedig pár éve az Adidas Superstar a kedvenc.

paros_dolgok_kep4.jpegTiffany & Co. páros gyűrű

Koreában a randizási szokások némiképp eltérnek az itthoniaktól, és valószínűleg a páros gyűrűk sem válnak trendivé belátható időn belül, de egy összekoordinált viselet, akár csak egy alkalom erejéig is, érdekes színt vihet a kapcsolatba, főleg a borongós, szürke téli napokon. 

A cikket írta: Pataki Petra

Forrás: blog.naver.com, ginabearsblog.com, gogohanguk.com, koreatimes.co.kr, youtube.com, lotteon.com, gmarket.co.kr, tistory.com, idus.com, qz.com

Képek forrása: junjewelry.com, sweetpajama.com, tmon.co.kr, blog.naver.com, nemopan.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4416819662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása