Apró film hatalmas szívvel
2019. október 24. írta: Koreai Kulturális Központ

Apró film hatalmas szívvel

A másik gyerek (Another Child, 2019)

Az eminens gimis diáklány, Csuri (Kim Hye-jun) élete a feje tetejére áll, amikor megtudja, hogy édesapja (Kim Yoon-seok) megcsalja édesanyját (Yum Jung-ah). A teherbe ejtett szerető (Kim So-jin) Csuri balhés iskolatársának, Junának (Park Se-jin) egyedülálló anyja. Csuri és Juna a hétköznapokban még csak egymásra sem néznének a suli folyosóján, azonban az érkező közös kistestvér miatt félre kell tenniük egymás iránt érzett ellenszenvüket.

kep1_a_ket_lany_juna_park_se-jin_es_csuri_kim_hye-jun.jpg

A másik gyerek a veterán színész, Kim Yoon-seok író-rendezői bemutatkozása. Mindig kétségesek azok az estek, amikor egy színész a kamera másik oldalán is kipróbálná magát, de szerencsére kiderült, hogy Kim mindkét oldalon megállja a helyét. A másik gyerek egy karakterközpontú kamaradráma, amihez elengedhetetlen, hogy a rendező megértse a történet figuráit. Kim tökéletesen megérti filmje minden karakterét, és biztos kézzel vezeti színészeit. És ez tökéletesen átjön a film minden egyes percében, minden egyes szerep esetében.

a_masik_gyerek_another_child_2019_poszter.jpeg

A már húszas éveik elejét taposó főszereplők, Kim Hye-jun és Park Se-jin igazán meggyőzően formálják meg a bakfis tiniket. A magasabb és az alacsonyabb társadalmi osztály különbségeit kiválóan érezteti Csuri és Juna kelletlen párosa. Bár teljesen más háttérből jönnek, a feladat ugyanaz: fel kell nőniük a gyermetegen viselkedő, házasságtörő szüleik helyett, hogy gondoskodhassanak a megszületendő, közös kisöcsről. A fontosabb mellékszereplők is emlékezetes alakítást nyújtanak. Csuri anyja szerepében Yum Jung-ah az egyetlen éretten viselkedő felnőtt, aki igyekszik az életkorának megfelelően cselekedni, és valahogy kiköszörülni a család becsületén és önmaga méltóságán esett csorbát. Az ő tökéletes ellentéte Juna anyja szerepében Park Se-jin. Az ő figurája tökéletesen éretlen, sosem nőtt fel az anyai szerephez, képtelen felelős, felnőtt fejjel gondolkodni. Ő az a fajta jellem, aki felett a tulajdon lányának kell anyáskodnia. A házasságszédelgő apa szerepét Kim rendező hozza, az ő figurája a leggyermetegebb a 5 fontosabb szerep közül. A nyúlszívű, gyáva idióta apa szánalmasan próbál eliszkolni a felelősség és a számonkérés elől. Olyan, mint egy nagyra nőtt gyerek, aki rossz fát tett a tűzre, egyáltalán nem fogja fel tettei súlyát.

Ez a nagyszerű színészi ötösfogat viszi a hátán a filmet. Igazából nem is a faék egyszerűségű „coming of age” történet a lényeg, hanem az, ami ezen a bizonyos éken fekszik. Ez pedig a karakterfejlődés, amit a színészek töltenek meg igazi mélységgel. A másik gyerek nagyon szép rendezői debüt az immár teljes jogon színész-rendezővé vált Kim Yoon-seoktól. Reméljük, ezentúl nemcsak remek színészként, hanem remek rendezőként is követhetjük a már most is igen szép karrierjét, hátha ő lesz majd a koreai Clint Eastwood.

A másik gyerek megtekinthető lesz a Koreai Filmfesztiválon, október 29-én (kedden) 14:15 perckor a Sugár Moziban. Akinek belefér az idejébe, mindenképpen menjen el a vetítésre, mert a film garantáltan maradandó élmény lesz.

És ha valaki a rendező Kim Yoon-seok másik oldalára is kíváncsi lenne, annak ajánljuk az 1987: Amikor eljön a nap (1987: When the Day Comes, 2017) c. filmet is, ami szintén műsorra kerül a Fesztiválon, mégpedig október 26-án (szombat) 13:00-kor, szintén a Sugár Moziban. A másik gyerek tétova, szerencsétlenkedő apjával szemben az 1987-ben Kim egy igazi szörnyeteg, aki átgázol bármin és bárkin, hogy levadássza a vélt vagy valós kommunistákat.

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

Képek forrása: 12. Koreai Filmfesztivál (Koreai Kulturális Központ)

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2515260462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása