K-pop dalok esős őszi napokra
2018. november 26. írta: Koreai Kulturális Központ

K-pop dalok esős őszi napokra

Nincs is jobb a ködös, esős, hűvös őszi napokon, mint bekuckózni egy meleg takaróval és egy bögre teával az ablak elé és a legördülő esőcseppekben gyönyörködni, miközben kedvenc k-pop dalaink szólnak a háttérben. Szeretett előadóink szerencsére gondoskodtak arról, hogy ezeken a csendes napokon is legyen mit hallgatnunk! Itt van most pár melankólikus, őszies k-pop dalt, amit érdemes lejátszani az esős évszakban.

kpop_rain_header.png

BTS - Rain

Nem hagyhatjuk ki a BTS 2014-es dalát kedvenc esős dalaink közül! A szám címe magáért beszél, de a háttérben hallható zongora és a vokalisták kellemes, lágy hangja is biztossá teszi, hogy ennek a csodának bizony helye van a listánkon!

BigBang - Let’s Not Fall In Love

Itt az ideje, hogy teljesen belefeledkezzünk ebbe a fantasztikus videóklipbe! A halvány pasztell színek tökéletesen illenek a dal lassú, lágy melankóliájához, a szemünk előtt pedig gyönyörű snitteket láthatunk férfi és nő kapcsolatáról. Tökéletes háttérzene lehet ez a dal egy sétához a csepegő esőben.

VIXX - Error

kpoprain2.jpg

Ugyancsak az őszi szomorúságot idézi fel a hattagú csapat 2014-es dala, és nem szabad megijedni a videótól sem! Bár a fiúk szinte robottá változnak a klipben, hangjukban és koreográfiájukban továbbra is él a szenvedély és a rengeteg érzelem!

B.A.P - Coffee Shop

Az ősz nemcsak a lehulló falevelekről, a tökfaragásról és az esős napokról szólhat, hanem a hangulatos kávézókban elfogyasztott feketékről is, ehhez pedig tökéletes választás lehet a B.A.P Coffee Shopja. Még akkor is egy kis kávézó eldugott sarkában érezhetjük magunkat a dal segítségével, amikor otthon ülünk kedvenc fotelünkben.

Super Junior D&E - Growing Pains

kpoprain3.jpgA Super Junior két szépfiúját, Donghae-t és Eunhyuk-ot legtöbbször hülyéskedni láthatjuk, de a Growing Pains összeszorítja a szívünket. A szürkés árnyalatokba burkulózó videó is csak hozzátesz a dal melankólikus hangulatához, ami így tökéletes lesz minden szomorú őszi napra. 

Seventeen - Habit

A 13 tagú fiúcsapat öt vokalistája énekli ki szívét-lelkét ebben a gyönyörű dalban, ami késégkívűl a Seventeen egyi legszebb balladája. Érdemes megfigyelni az elképesztő harmóniákat a számban, és a dalszövegre is vetni egy pillantást. Szomorú napokra a legjobb választás.

BTOB - Missing You

kpoprain4.jpgA 2012-ben debütált csapat nagyon erős vokalistákkal van megáldva, akik meg is mutathatják tehetségüket ebben a dalban. Ha kellemes zongora alapra, fülbemászó dallamokra vágyunk és egy szívszorítóan szép dalt hallgatnánk álmodazáshoz, a Missing You nem fog cserben hagyni minket!

Winner - Empty

Mindannyiunk számára ismerősek azok a ködös, szürke napok, amikor teljesen üresnek érezzük magunkat. A Winner tagjai tökéletesen ábrázolják ezt az érzést az Emptyben, és már az első hallgatás követően úgy érezhetjük magunkat, mintha egy szomorú film főszereplői lennénk.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: thebiaslist.com, allkpop.com, youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7814374605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása