Puuung szerint a szerelem…
2018. január 12. írta: Koreai Kulturális Központ

Puuung szerint a szerelem…

Facebookról a könyvespolcra

Szerelem az, mikor begubózva együtt alszunk a kanapén, mikor egy bögre kávé mellett átbeszélgetjük az egész estét, mikor lágy csókot lehelünk a másik homlokára, és nem várunk érte cserébe semmit. És ha ezek az egyszerű, de bivalyerős pillanatok papírlapra kerülnek, akkor beszélhetünk művészetről.

nyitokep_love_is.png

Hogy ki is Puuung? Erre a kérdésre rendkívül gyorsan választ kapunk, ha csak néhanapján fellépünk a Facebookra vagy bármely más social media oldalra. Színes rajzaival és rövid kis animációival a koreai témák iránt rajongók szinte minden nap találkozhatnak. A koreai művész képeinek főszereplője egy fiú és egy lány, akiknek a mindennapi életén keresztül megpillanthatjuk, milyen is az igaz és feltétlen szerelem.

love_is-kep-1.jpg

A legtöbb rajongód számára a személyed még ma is egy rejtély. Rengeteg kommentelő vacillált azon, hogy vajon fiú vagy-e, vagy lány, hogy hol tanultál rajzolni, és miért az életnek ezeket a mindennapi pillanatait veted papírra.

"Akkor most elárulom (nevet), hogy lány vagyok, Koreából származom, és Park Da Mi a nevem. Már kiskoromban is nagyon szerettem rajzolgatni, aztán ez addig fajult, hogy végül egyetemet is eszerint választottam. A tanulmányaim során rajzot és animációt tanultam. De mivel egy egyszerű személyiség vagyok, és a legapróbb dolgok is megihletnek, ezért sosem volt kétséges, hogy ezekről mesélek majd egyszer. Szeretek például elmenni enni a barátaimmal, szép virágokat csodálni; már annak is örülök, ha szép az idő – a rajzaimban ezeket az érzéseket adom vissza – elsősorban erről szól a „Love is ...” sorozatom."

Képeid minden pillanatát átszövi a szerelem.

"Igen, ez igaz, hiszen a világon mindenki szerelmes valamilyen formában. Bár néha szomorúak vagyunk és dühösek, és néha mindent feladnánk, de van egy dolog, ami visszatart, és az a szerelem, a szeretet. Az lenne a legfontosabb, hogy ezt tudatosítani tudjuk magunkban. Azt szeretném, hogy az emberek felfedezzék az apró dolgokban is ezt a fontos érzelmet, és a rossz napokon is ebbe kapaszkodnának. Pont ezért nincs a karaktereimnek neve, hogy mindenki azonosulni tudjon velük és a kis világgal, amit kreáltam."

love_is-kep-2.jpgMit szólsz ahhoz, hogy a rajzaid ennyire sok emberhez eljutottak? Gondoltál arra, hogy egyszer ennyire ismertté válsz általuk?

"Még mindig nem hiszem el az egészet, és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy Koreán kívül is vannak rajongóim. Örülök, hogy ennyi embert elért az üzenetem, de sosem gondoltam rá, hogy ez tényleg megtörténhet. Úgy érzem, hogy még rengeteget kell tanulnom, és a szerelem más mélységeit is meg kell tapasztalnom. Ha ez így lesz, akkor lehet, hogy évek múlva mást is rajzolok majd, de addig szeretnék minél többet foglalkozni a „Love is ...” képeimmel és az animációs munkáimmal."

 

Puuung rajzaiból azóta már megjelent két csodaszép könyv a Grafolio kiadásában. A művész további rajzait, kis írásos szösszeneteit az alábbi címeken nézegethetitek meg:

http://www.grafolio.com/puuung1

http://www.facebook.com/puuung1

Az eredeti interjút Arij Ahmed Ibrahim készítette a Korea.net megbízásából.

 

A cikket írta: Gerencsér Dóri

Képek forrása: Puuung Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1513552047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása