XXI. századi virtuóz zenebohócok
2016. június 08. írta: Koreai Kulturális Központ

XXI. századi virtuóz zenebohócok

Igudesman & Joo

A koreai zongorista, akinek kisebb keze van Rahmanyinovénál és az orosz hegedűművész, aki csak egy kis Mozartot szeretne végre játszani.Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo klasszikus zenét játszó muzsikusok, akik viharos gyorsasággal váltak világhírűvé a humort, a klasszikus zenét és a tömegkultúra elemeit egyesítő, egyedülálló és vidám színpadi előadásaiknak köszönhetően. Igudesman és Joo 12 éves korukban találkoztak az angliai Yehudi Menuhin Iskolában, azóta is nagyon jó barátok és szerzőtársak. 

borito_4.jpg

2004-ben – olyan humoristák nyomdokában mint Victor Borge és Dudley Moore – megalkották első úttörő műsorukat A Little Nightmare Music, vagyis Egy kis rémálom-zene címmel. Azóta fellépnek duettben, szólóban, kamara- és szimfonikus zenekarok társaságában a világ legnagyobb színpadain és fesztiváljain.

Igudesman & Joo: Rahmanyinovnak nagy keze volt

A dél-koreai származású zongoraművész és zeneszerző, Hyung-ki Joo szólistaként és kamaraegyüttesekkel lép fel világszerte, a művek előadásában pedig olyan neves zenekarok működnek közre, mint a New York-i vagy a Londoni Filharmonikusok. Joo 10 évesen iratkozott be az angliai Yehudi Menuhin Iskolába, és az itt folytatott zenei tanulmányai alatt ismerkedett meg a hegedűs Igudesmannal, a későbbi társával.

Az orosz Aleksey Igudesman hegedűművészként és zeneszerzőként vált híressé, de színészként, komikusként és filmkészítőként is tevékenykedik. Eddigi karrierje során együtt dolgozott többek között Bobby McFerrinnel, Sir roger Moore-ral, John Malkovich-csal és az Oscar-díjas zeneszerzővel, Hans Zimmerrel (Sherlock Holmes-filmek).

Igudesman & Joo: Török induló

Megismerkedésükkor Igudesman és Joo hamar megtalálták a közös nevezőt Mahler, valamint a Monty Phyton iránt érzett szenvedélyükben, és ez ösztönözte őket a közös komikus koncertek kiötlésére. Előadásaikban Rahmanyinov, Liszt és Mozart mellett rendszeresek a harcművész-, a mozi klasszikus-, rock-, hip hop-, heavy metal-, diszkó- és sztepptánc elemek. A műsoraikról készült koncertfelvételek óriási sikernek örvendenek a YouTube-on, nagyjából 40 millió megtekintéssel büszkélkedhetnek.

igudesman_and_joo_2_www_lcsd_gov_hk.jpg

Igudesman és Joo előadásai egyaránt szólnak a különböző zenei műfajokat kedvelő közönséghez és egyszersmind minden korosztályhoz. A hasra esős burleszk komédiától kezdve, az abszurd humoron át egészen a kreatív szóviccekig a dinamikus duó végig azon fáradozik, hogy a csodás klasszikusokat és a zene szeretetét megismertessék minél több emberrel. Persze mindeközben nem kímélik a nagyszerű eredeti műveket sem, gyakran keverik őket a tévéből vagy a moziból jól ismert dallamokkal.

 

Igudesman & Joo: Mozart Bond

Az előadások a klasszikusok ismerete nélkül is borzasztóan szórakoztatóak, de némi komolyzenei műveltség birtokában egészen elképesztő élményt nyújtanak. Igudesman és Joo nemcsak kiváló humorú zenészek, hanem egyúttal nagybetűs Muzsikusok is, hiszen a műveket olyan virtuozitással és lélekkel adják elő, amit csak a legjobbak tudnak.

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

A cikk forrásawww.igudesmanandjoo.com

Képek forrása: lcsd.gov.hk, news.uga.edu

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr128789372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erda Mirlacher 2016.06.09. 08:58:38

Oó! Végre egy kis vidámság! Nagy köszönet érte ! :-)
süti beállítások módosítása