Fedezzétek fel a Koreai Street Food világát!
2015. október 03. írta: KoreaiKultúra

Fedezzétek fel a Koreai Street Food világát!

Gasztronómiai sétány a Koreai Kulturális Fesztiválon

Bizonyára sokan kíváncsian várjátok már az október 7-i fesztiválunkat. Bejegyzésünkben a gasztronómiai sétányon bemutatkozó éttermekről olvashattok egy rövid összefoglalót. Az ázsiai konyha magyar és külföldi mesterei a Street Food jegyében várják majd az érdeklődőket egyedi, kifejezetten erre az alkalomra összeállított menüsorokkal. Mindenképpen látogassatok el jövőhét szerdán a MOM Kulturális Központ előtti Sirály-sétányra, hiszen a séfek kezei közül kikerülő fogások illatai, ízei, színei minden bizonnyal Koreába repítenek majd. Remek lehetőség kínálkozik arra, hogy a Koreai Kulturális Fesztiválra látogatva elfogadható áron kóstolgassátok a koreai kulinária különlegességeit!

janko22.jpg

Jankovich Kúria Hotel és Étteremwellness_logo2.png

Cím: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.

Tel.: +36 25 507 817

Honlap: >>> itt

Többszörösen díjazott konyha, nemzetközi és koreai menüsorral.

A szálloda hangulatos étterme európai és koreai ételkülönlegességekkel kínál páratlan kulináris élményt a hozzánk látogatóknak. Éttermünk két egybenyitható autentikus keleti teremmel is rendelkezik, ami kétszer tíz fős társaságnak nyújt hamisítatlan koreai hangulatot. Elegáns télikertünk csodálatos őspark panorámával teremt kellemes kikapcsolódási lehetőséget, vagy ideális környezetet kisebb bankettek, fogadások megrendezésére.

Koreai szokás szerint ki-ki magának választja ki a levest és a rizst, a többi étel és a saláták pedig középre kerülnek, és mindenki kedvére csipegethet belőlük. Ez a „terülj-terülj asztalkám” teszi olyan meghitté és barátságossá a hagyományos koreai étkezést. A koreai ételek táplálóak és egészségesek, mert sóban és zsiradékban szegények, mérsékelten fűszeresek, és nincsenek túlfőzve. Az ételek alapja a friss alapanyagból készült lédús zöldségféle. A koreai étel könnyű és jól emészthető, nem fekszi meg a gyomrot.

Oceans’sh-1e4e8408-e74b-8e3e-6b7b-05a4773b474d_logo_220x200.png

Cím: 7621 Pécs, Citrom utca 7.

+ 36 72 212 322

Honlap: >>> itt

oceans22.jpg

Koreai, japán, kínai, thai és amerikai fúziós étterem

Az Oceans’ az Egyesült Államokban már évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendő ázsiai specialitásokat, mint a sushi vagy a koreai BBQ Magyar ízléshez igazított változatait varázsolja Pécsre.

Ha szeretnéd kipróbálni az ázsiai ízeket, látogass el hozzánk, vagy rendelj online sushi, sülttészta vagy koreai menüsörainkból! 

 

Wok to Boxwoklogo.jpg

4025 Debrecen, Simonffy u. 1/a

+36 30 965 2269

Honlap: >>> itt

wok22.jpg

Ha Te is odafigyelsz, hogy egészségesen táplálkozz akkor nálunk a helyed. Friss alapanyagokból, előtted készítjük el wokban a finom ázsiai tészta- és rizsételeket, melyekhez nyolcféle szószból választhatsz. A csípős és a nem csípős ízek szerelmesei is megtalálják nálunk a kedvencüket! Gyertek el hozzánk bátran, mi segítünk nektek megtalálni kedvenc wokos ételeteket!

Karcsi, a Wok To Box chéfje és tulajdonosa, több mint 8 éven keresztül dolgozott ázsiai éttermekben, hogy a megszerzett tudását kamatoztatva megnyissa Debrecen első és egyetlen ázsiai wokbárját.

Gyertek kóstoljátok meg a jellegzetes ázsiai ízeket, melyek a chef saját receptje szerint készült finom szószok varázsolnak a dobozotokba!

 

Yamato étteremyamatologo.jpg

1065 Budapest, Jókai u. 30.

+36 70 681 7544

Honlap: >>> itt

yamato22_2.jpg

Éttermünkben különleges utazás részese lehetsz. Az itt tapasztalt ízekkel elkalauzolunk Ázsia legcsodásabb vidékeire. Fúziós konyhánk különlegességei elrepítenek a japán és koreai gasztronómia világába.Nálunk próbálhatod ki először a Table grillt. Két lehetőség közül választhatsz. Japán yakiniku vagy Korean BBQ. Hallottál már ezekről a kifejezésekről?

A Table Grill egy olyan speciális asztalba épített grillező, ahol saját magadnak sütheted meg a kiválasztott hússzeleteket. Nem csak kényelmes, de füstmentes is. A készülék füstelszívóval működik együtt, így anélkül készítheted el frissen grillezett vacsorád, hogy a füst kellemetlen aromája átjárná ruháidat.

Koreai  BBQ rendelèse esetèn a húsokat előre pácoltan tálaljuk, itt az erőteljesebb, pikánsabb ízvilág kedvelői válogathatnak kedvükre a különleges fűszerezésű húsok közül. A szintén frissen grillezett falatokat salátalevélbe burkolhatod és körettel fogyaszthatod.

Facebook esemény >>> itt

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr727885344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása