Koreai személyiségjellemzők
2015. február 27. írta: KoreaiKultúra

Koreai személyiségjellemzők

Avagy milyenek az emberek Koreában

Minden nemzetnek megvannak a maga jellegzetességei. Korea sem kivétel ez alól, de természetesen ahány ember, annyi személyiség, nem lehet mindenkit bekategórizálni. Íme néhány dolog, amiben a dél-koreaiak többnyire hasonlítanak.

14330519980_bca95386b9_k.jpg

1. Büszkék a hazájukra

A koreaiak számára fontos a nemzeti identitás tudata. Az atléták, vagy bármelyik sportágban jeleskedők a győzelmüket főként a nemzetnek ajánlják, így mutatva hűségüket az országuk és származásuk iránt.  Aktivistaként harcolnak a nemzetüket megillető dolgokért (pl. Dokdo-sziget). A koreaiak születésüktől fogva hűségesek az országukhoz, és büszkék arra, hogy itt születtek. „Daehanminguk manse (대한민국만세)!” - ez az egyik közkedvelt jelmondatuk. Jelentése: győzelmet Koreának! (szó szerint: Tízezer évig éljen Korea!)

5817011905_8e971476b6_b.jpg

2. Zöldek

A koreaiak odafigyelnek a Földre.  Minél inkább fejlődik a technológia, annál inkább nagyobb figyelmet fordítanak azokra a találmányokra, amikkel energiát lehet spórolni, illetve a Föld javát szolgálja. A szelektív hulladékgyűjtést is komolyan veszik: amit lehet, komposztálnak, és újrahasznosítanak.

img_9952b.jpg

3. Éjjeli-baglyok

Korea az éjjeli baglyok paradicsoma. Munka után, a koreai emberek szeretnek összegyűlni és lazítani. Legtöbbször, ha beülnek valahová, nem állnak meg a "negyedik körig", tehát négy különböző helyre jutnak el egyetlen éjszaka alatt, a legtöbben csak ezek után mennek haza. Ez képezi főként Korea egyik különlegességét is: a kávézók, bárok, éttermek, klubok legtöbbje hajnalig/reggelig tart nyitva, így az emberek egy soju-s kör után, nyugodtan beülhetnek kávézni az egyik közeli kávézóba.

8454484827_71ab831f9a_k.jpg

4. Érzelmesek

A sorozatok révén láthatjuk, hogy a koreaiak új értelmet adnak az érzelmesség kifejezésére.  A lassított bevágásokkal, a sírás jelenetekkel, a csendes szemezéssel két főszereplő között új szintre emelik az egész fogalmat.  A tv műsorok, mint például a Superstar K, szereti bemutatni a főszereplők életét, legyen az szomorú, vagy vidám. Persze, a legtöbb műsor hatásvadász elemekkel bír, de a reality show szereplőinek élete ettől függetlenül valódi. Elő a zsebkendőkkel!

10585128735_a912cf2f77_b.jpg

5. Okostelefonfüggők

Koreát tekintik az egyik leginkább "kütyü-fan" országnak. Mindenhol elérhető a wifi számukra legyen az metró, vagy hegytető. Elég, ha csak megnézzük, hogyan közlekednek a metrón: sokkal nagyobb figyelmet szentelnek az okos telefonjaiknak, mint a mellettük ülő embereknek. Ez egy elég szomorú összkép, de sokan már felszólaltak ellene.

 

Az összefoglalót írta: Mizsik Viktória

Fotók: korea.net

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr647222657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása