A kép és a szöveg tökéletes házassága
2017. június 19. írta: Koreai Kulturális Központ

A kép és a szöveg tökéletes házassága

Lee Chul Soo munkássága

Lee Chul Soo műveit majdnem minden koreai ismeri. Több mint kétszáz fametszetét használták már illusztrációként könyvekben, folyóiratokban. Művészete kezdetben a koreai társadalmi kérdésekre reflektál, majd munkáin egyre inkább érződik a zen buddhizmus hatása. A művész végletekig lecsupaszított, könnyed vonalvezetésű, neo-konfuciánus stílusú művein sokszor szerepelnek néhány soros versek. A vizuális és szóbeli költeményei mindenkihez szólnak, univerzális üzenetei mély tiszteletet tanúsítanak a természet, a család és a csendes, szemlélődő életmód iránt.

lee_chul_soo.png

A tökéletes világ (2003) "Egy egylábú béka úszkál. Te, ahogy most te, tökéletes."

Az 1954-ben született művész napjainkban feleségével egy kis rizsföldön él Koreában, ahol maguk termesztik élelmük javát. Napjait a gazdálkodás, írás, meditálás és a fametszetek készítése tölti ki. A lakonikus (tömör, velős) prózával jellemzett művein ezeknek a mindennapoknak a tapasztalása, elmélyült meglátásai érződnek.

Lee Chul Soo nyomataival a hazai közönség már találkozhatott áprilisban a Koreai Kulturális Napokon. Aki lemaradt volna, annak sem érdemes szomorkodnia, mert a Koreai Kulturális Központ 2017 őszén átfogó kiállítást szervez a művész képeiből!
kep2.pngA Nagy Könyv (2009) "Hallom olvasol. Nincs is jobb a tanulásnál. De néhány könyv túl nagy ahhoz, hogy bevigyük a szobába. Csak beugrottam, mert olyan gyönyörűek ma a virágok."


kep3.pngShopping (2000) "Felhőszakadás! A vonalkódok olyanok, mint a felhőszakadás. Keresztül megyünk rajtuk."
kep4_2.jpgAz út (2000) "Te addig sétálsz rajta, míg egyszer az emberek el nem kezdik útnak nevezni."

 

A cikket írta: Elekes Réka

Képek forrása: www.davidsongalleries.com/artists/contemporary/lee-chul-soo/

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7412587059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása