Új mesék a koreai szépség történetéből
2016. augusztus 03. írta: Koreai Kulturális Központ

Új mesék a koreai szépség történetéből

A Kis koreai szépségtörténelem című írásom után nem terveztem, hogy több billentyűleütést szánok majd ennek a témának, de nemrégiben a YouTube kedvesen ajánlott nekem egy témába vágó videót, amelynek hatására úgy éreztem, mégis van még miről beszélni. Ez ugyanis arról a bizonyos 10 lépéses arcápolási rutinról szólt, amelyről mostanság a koreaiak az egész világon kezdenek elhíresülni.

borito_13.jpg

A TONYMOLY márka népszerű állatfigurás termékei

Az internet ezrével kínálja az ehhez kapcsolódó tartalmakat, úgyhogy miközben ehhez a cikkhez gyűjtögettem adatokat, rajtam is eluralkodott a megszállottság egyre több és több anyag után kutatva. Belemerülve az információtengerbe nemcsak a 10 lépéses rutin naponta történő elvégzésére való hajlandóság váltott ki bennem csodálatot, de az is, hogy a koreai szépségipar hihetetlen kreativitással és gondossággal van megáldva.

Egymás után kerülnek a boltok polcaira az újabbnál újabb termékek, azonban ennél a pontnál nem kell feltétlenül arra gondolnunk, hogy a mennyiség a minőség rovására menne. Koreában a szépségápolás része a kultúrának, és egy olyan filozófia alakult ki köré, amely a szép és egészséges porcelánbőrt tűzi ki elérendő célnak. Ennek érdekében a vásárlók időt, energiát és pénzt nem sajnálva gondosan választják ki, hogy mi kerüljön a fürdőszobapolcra.

cheapticketssg_wordpress_com.jpg

Szöul híres Myeongdong negyedében kozmetikai boltok sora várja a szépségükkel törődni vágyókat

Mivel a verseny óriási, a szépségbrandek érdeke is, hogy a termékeik magas minőségűek legyenek jól kombinált összetevőkkel, és mindenben megfeleljenek a vásárlók igényeinek. Itt megint visszautalnék a Kis koreai szépségtörténelemre, ahol kifejtettem, hogy a szépségápolás már több száz éve fontos szerepet tölt be a koreaiak életében. Úgy vélem, ezek a hagyományok és tapasztalatok teszik lehetővé a folyamatos innovációt és elképesztő változatosságot. Ebbe persze az is beletartozik, hogy a belső kvalitás mellett frissüljön a külső dizájn is. A TONYMOLY márka például elhíresült állat- vagy éppen gyümölcsformába zárt termékeiről, de aki eddig azt hitte, hogy a textilmaszk csak unalmas fehér lehet, fel kell, hogy vidítsam, ugyanis számos márka kínál különféle állat- vagy csipkemintás maszkokat.

korea_net_1.jpg

Így aztán a szépségápolás egyfajta „cuki” szórakozássá is kinőtte magát, és bátran buzdít pl. olyan (a cuki külső ellenére továbbra is jó minőségű) arckrémek megvásárlására, amelyek talán egy pandamaci hasába vannak zárva.

A kínálat nagy, és a webshopoknak hála itthonról is lecsaphatunk a nekünk tetsző termékekre. Lehet kísérletezni, válogatni, egészen biztosan mindenki talál a kedvére, na és persze a bőrtípusára való készítményt.

michellenk_com.png

Végezetül összegyűjtöttem azt a 10 rutinlépést, amelyeket (az egyéni igényekhez és a napszakhoz igazodva) betartva a koreai szépségápolás dobogós helyre jutott a világban:

  1. Arctisztítás olajos alapú lemosóval. Miért: Jól oldja a sminket, hatékonyan tisztítja a pórusokat.
  2. Arctisztítás vizes alapú lemosóval. Miért: A még alaposabb tisztítást követően a soron következő hatóanyagok eredményesebben fel tudnak szívódni a bőrben.
  3. Radírozás. Miért: Az elhalt hámsejtektől való megszabadulás újra élettel telivé, puhává, ragyogóvá teszi a bőrt. Hetente egyszer vagy legfeljebb kétszer alkalmazzuk.
  4. Tonizálás. Miért: Frissít és kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét.
  5. Esszencia. Miért: Elnevezéséből is adódik, hogy ezt tartják a rutin legfontosabb lépésének, ugyanis elősegíti a bőr sejtmegújulási folyamatát.
  6. Szérum. Miért: Táplálja, hidratálja a bőrt.
  7. Maszk. Miért: Azon kívül, hogy viselése idejére 15-20 perces pihenőre mehetünk, olyan tápláló anyagokat is a bőrbe juttatunk, amelynek arra igény szerint szüksége van. Választhatunk a vízzel leöblíthető vagy a már említett textil- vagy gél alapú maszkok közül.
  8. Szemkörnyékápolás. Miért: Ezt azt hiszem nem is kell magyarázni…
  9. Hidratálás. Miért: A rugalmas, hidratált bőr szintén esszenciális.
  10. Napfényvédelem. Miért: Mint tudjuk, a koreaiak kerülik a napfényt barnító és esetleges bőrkárosító hatása miatt. 

sokoglam_com_1.jpg

Tipp: Amennyiben felkeltette a téma az érdeklődésed, és szeretnél tovább okosodni a témában, olvasd el a koreai szépségápolási szakértő, Charlotte Cho The Little Book of Scincare  (A bőrápolás kis kézikönyve) című könyvét, amelyben a szerző minden tudnivalót összegyűjtött a helyes, egyénre szabott, produktív bőrápolásról.

 

A cikket írta: Vizi Erzsébet

Képek forrása: michellenk.com, cheapticketssg.wordpress.com, korea.net, beautydea.it, sokoglam.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr538932340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása