She was pretty (2015)
2016. február 03. írta: KoreaiKultúra

She was pretty (2015)

Egy romantikus sorozat ajánlója

A szépség belülről fakad – tartja a mondás és nincs ez másképp az MBC nemrég leadott romantikus sorozatában sem.  A ’She was pretty’ a divat és média csillogással és pörgéssel teli világában játszódik, magában hordozza a romantikus vígjátékok minden kötelező elemét, vidámsággal, szerelmi háromszögekkel, könnyed történettel és nem utolsósorban szeretnivaló szereplőkkel.

20-690x400.jpg

A kukucskáló lány

Kim Hye-Jin (Hwang Jung-Eum) gazdag, szép és okos lányként nő fel, ám édesapja anyagi bukása után sorsa gyökeresen megváltozik. Úgy rendezi be az életét, hogy a háttérben maradhasson, magát biztonságban tudva figyelhesse a többieket, a saját sorsának sem óhajt a főszereplője lenni, sodródik. Gyermekkori barátnőjével – a hotelszakmában dolgozó – Min Ha-Ri-val (Koh Joon-Hee) él egy fedél alatt, és a történet kezdetekor éppen pénz- és munka nélkül lézeng. Magát csúnyának, Ha-Ri-t pedig természetfölöttien szépnek tartja.

A teljesítmény-centrikus, magát sem kímélő főnök

Ji Sung-Joon-t (Park Seo-Joon) zseniális szerkesztő. Az amerikai központból azért küldték a ’Most’ című divatmagazinhoz, hogy tegyen csodát. A megbízás szerint három hónapja van, ennyi idő alatt kell a legjobbnak lennie és megmentenie az újságot. Ha sikerül, akkor megmaradhat a lap, ha nem, akkor a tulajdonos lehúzza a rolót. Nincs apelláta. Így aztán mindent megpróbál kitaposni a stábból, nem érdeklik az újoncok, a kevésbé tehetségesek szűrét pedig megpróbálja kitenni. Ha az olvasottság a tét, nincsenek gátlásai.

Egy különc riporter

Kim Shin-Hyuk (Choi Si-Won) meghatározó jelenség a magazin szerkesztőségében. Egyesek szerint szimplán idióta, mások szerint csak ennyire laza, de az biztos, hogy valamit takargat extrém viselkedésével. Ám különcségét leszámítva jó haver, jó ivócimbora, jó munkaerő és ami a legfontosabb: jól tud írni.

+ egy történet a szépségipar szolgálatában dolgozókról

Hőseink közös története a szerkesztőségben kezdődik, ahol egy divatmagazin megszokott élete folyik. Határidők, megbeszélések, fotózások, interjúk, feltűnő és visszafogott sminkek, ruhaköltemények, konfekciók; állandó rohanás. Ezt tetézve toppan be az életükbe a munkamániás főnök (Sung-Joon), és a kétbalkezes junior munkatárs (Hye-Jin).

Hye-Jin véletlenül kerül a csapatba: elvileg tud fordítani, szerkeszteni, rendszerezni – biztos segítség lehetne a nagy hajtásban. De nem. Ami itt a minimum lenne, arról gőze sincs: keveri a szezont a fazonnal, nem ismeri a divatirányzatokat, fogalma sincs a meghatározó márkákról. És ráadásnak a főnökben felismeri első, gyermekkori szerelmét, aki viszont csak a szerencsétlent látja benne. A bolondos riporternek pedig rögtön megtetszik ez a csetlő-botló, fura lány.

Ezzel el is kezdődnek az érzelmi bonyodalmak, álrandik, kavarodások, félreértések… A szerelemben ugyan nincsenek szabályok, de a barát szerelmét nem szokás elvenni. Az a barátság végét jelenti. És mivel Min Ha-Ri egyre jobban belegabalyodik barátnőjének első szerelmébe, felvetődik a kérdés: vajon egy pár évtizedes kapcsolat is felbomolhat?

Kinek ajánlom?

Elsősorban a könnyed romantikus sorozatok és a szerelmi háromszögek kedvelőinek. Nekik azonban nagyon. A 16 részes sorozat koreai nyelven, magyar felirattal itt megtekinthető.

A stáb

 

Az ajánlót írta: Reményi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr508151728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása