Veszélyes gyógyító
2015. október 26. írta: KoreaiKultúra

Veszélyes gyógyító

Healer (2015)

Akció. Titkos küldetések. Cyber-nyomozás. High-tech felszerelések. Fedőnevén: Healer. A KBS csatorna 2014-es nagy sikerű „meglepetés”-sorozata műfaját tekintve romantikus akció-thriller, ahol a kulcsszerep a modern technikának jut. Felsorakozik minden: fényképezős – időnként monitornak használt – szemüveg, poloskák, nyomkövetők, okosabbnál okosabb telefonok és tágas számítógéptermek sok-sok képernyővel.

healer.png

A legveszélyesebb szereplők

Seo Jung Hoo, alias Healer (Ji Chang-Wook) hacker főnökével együtt abból él, hogy információkat lop és közvetít. Szolgáltatásainak egyetlen feltétele van, hogy jól megfizessék. Ha kell, ujjlenyomatokat gyűjt, ha arra kérik védelmez, időnként tárgyakat szerez, vagy egyszerűen „csak” megfigyel. Néha, – ahogy az aktuális helyzet éppen kívánja – tetőről tetőre ugrál, pofozkodik, esetleg estében még rúg egyet-kettőt. S mindezeket tökéletesen titokban teszi. Tehát főhősünk egy társadalmon kívüli, rejtőzködő, álneveket használó, akrobata ügyességgel rendelkező, álmodozó tolvaj.

Jo Min-Ja (Kim Mi-Kyung), a főnökasszony (múltját tekintve ex-rendőr hacker) szerzi a munkát, és gépek előtt ülve, alva és állandó kimbap fogyasztás közben segíti csodapók kollegáját. Ha szükséges leállít néhány kamerát, ha kell, akkor feltöri a rendőrség adatállományát, ha meg éppen azzal segíti a megbízást, akkor egész egyszerűen megállít egy metrószerelvényt. Ül a rejtekhelyén, gombokat nyomogat, és ezzel nemcsak a Healert, de még jó néhány berendezést is felügyel. Vagyis még a billentyűzetkoptató informatikus is lehet veszélyes foglalkozás: mindent tudnak – vagy épp egy kattintással – mindent látnak a világban.

654.jpg

A történet

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor – egy DNS vizsgálathoz – egy online újság riporternőjétől, Chae Young-Shin-től (Park Min-Young) kellene hajat és némi körömdarabot szerezni. Mert Ő bizony nem adja olcsón; vesztére ugyan, de félelmek és gátlások nélkül nekimegy az őt követő „gyógyítónak”.

Az incidenst követően a történeti szálak kezdenek összegabalyodni, mert kiderül, hogy a gazdag, sikeres megbízónak, Kim Moon-Ho-nak (Yoo Ji-Tae), a technikabolond szuperhősünknek, a félelmet nem ismerő, ambiciózus újságíró lánykának, de még Jo Min-Ja-nak is van közös pont a múltjában. Valami, ami szétrobbantotta a családjaikat.

Young-Shin – részegen publikált – cikkétől az álmos kis online portál megelevenedik: az olvasottságuk megugrik; majd két újabb taggal (Healer, Kim Min-Ho) is bővül a szerkesztőség. Egyszóval beindul a verkli: a cyber és a valós térben is elkezdődik a nyomozás a múltat illetően.

Az esztelen eszmék

A történet folyamán felbukkannak magas rangú, köztiszteletben álló emberkék; felbérelt rosszfiúk; s különböző eszmék megszállottjai (hatalom- és pénzéhes emberek, bábmesterek vagy éppen dróton rángatottak). Természetesen nem hiányzik néhány eltussolt bűntény; egy politikai fogoly; korrupció; jó néhány áldozat; bizalmatlanság és árulás sem. A pörgő események forgatagában bebizonyosodik, hogy teljesen mindegy, hogy az ember a társadalmi létra tetején, vagy legalján áll, a riporterlét és az elöljáróság is egyaránt veszélyes foglalkozássá válhat.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, hiszen a romantika, akció, de még összeesküvés-elmélet kedvelői is találhatnak benne kedvükre valót.

 

A cikket írta: Reményi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr657971331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása