Könnyítsd meg a hétköznapjaidat!
2015. október 20. írta: KoreaiKultúra

Könnyítsd meg a hétköznapjaidat!

Applikációk Koreában

Korea híres az okostelefonhasználatáról – ez sokaknak rossz hír, de azoknak, akik szintén hozzánőttek a telefonjaikhoz, akár „életmentő” is lehet ha Koreába készül.  A google play számtalan applikációt tartalmaz, de valljuk, be nem igazán bogarásszuk át őket. Az igazi koreai appok pedig értékesnek bizonyulhatnak főleg egy magányos, hosszú napon. Lássuk is őket!

total.jpg

Üzengető applikáció


Miért smseznél, amikor Koreában bárhol is legyél, van wifi és üzenhetsz a világ minden tájára? Nos, a koreaiak kedvence a Kakaotalk. Sokak számára nem lehet ismeretlen ez a kis ügyes applikáció, hiszen nincs olyan koreai, szinte aki ne használná ezt. Koreában több mint 10 000 hotspot létezik ahol ingyen wifizhetsz és beszélgethetsz. A koreai sztárok is bőszen használják, a csoportbeszélgetések egy-egy vicces részletét pedig közlik a többi SNS csatornán, mint például az Instagram vagy Twitter. Másik érdekessége, hogy sok cégnek (ez akár lehet szórakoztatóipari cég is) van kakaotalkja, amik folyamatos friss hírekkel szolgálnak, ha csatlakozol hozzájuk, illetve akár egy-egy kupont is kaphatsz.

Nemzetközi hívások


Elég borsos! Egy üzenet is vagyonba kerülhet, hát még egy laza 10 perces „mindenrendben” telefonálás a világ másik felére. Szerencsére, erre is létezik megoldás. Két alkalmazás is rendelkezésre áll: OTO és az ACE. Ezekkel az applikációkkal bárhová telefonálhatsz Koreából, ingyen. A vonal nem mindig a legjobb, de ez a legkevesebb, ha hallani szeretnéd valaki hangját a messzi távolból. Ha mégse működne, létezik egy másik tipp : metróállomásokon kihelyezett telefonautomaták amikkel ingyenes hívást kezdeményezhetsz bárhová. Igaz, nem ülhetsz a telefonon órákig, de egy könnyebb 5-6 perces beszélgetés naponta talán még belefér.

Útvonaltervezés


Hogyan utazzunk app segítségével Koreában? Ha valaki kakaon írja, hogy itt meg itt találkozzunk és fogalmad sincs, merre lehet, hiszen mindössze kettő napja vagy Koreában, erre is van megoldás. A Jihachul és a Seoul Bus áll rendelkezésedre, hiszen mindkettő eljutat rövid idő alatt a kívánt helyszínekre.

Ha éhes lennél...


Wingspoon! Az alkalmazás képes arra, hogy gps segítségével bemérje hol vagy és mi van hozzád közel. Ez azért is jó, mert ha életedben elsőnek jársz az adott helyen, nem kell visszasétálnod addig a helyig, ahol már ismerős vagy és tudod hol van a legközelebbi McDonalds. Városonként, ételenként kereshetsz rá az éttermekre, mert ha egy jó dakgalbira éhezel, tuti, hogy nem a Burger King felé kell venned az irányt. Az alkalmazás koreai, alap koreai nyelv szükséges hozzá, de a csillagok száma mellette segít eldönteni, hogy mennyire jó a hely ahová be szeretnél ülni.

Térkép


Nem csak a google térkép létezik! Ha igazán ragaszkodunk a koreaihoz, akkor maradjunk a Naver és a Daum térképrendszerénél. A legbiztosabb, ha mind a három programmal rendelkezünk, így biztosan nem tévedhetünk el.

Mozi


Nos, ha el akarsz menni egy jó kis koreai moziba, akkor Cvg, Megabox és Lotte! Ez a három app segít kikeresni, hogy mi van terítéken a mozikban,mit érdemes megnézned, természetesen azt is hogy koreai vagy nemzetközi, van-e felirat, hol van egyáltalán a mozi és ha már úgyis netezel, le is foglalhatod a jegyedet. Koreai nyelvtudás viszont szükséges hozzá, mielőtt még véletlen valami horrorfilmre ülsz be, a jó kis vígjáték helyett.

Tipp

Az alkalmazások letöltéséhez találsz linkeket a Seoulistic azonos témájú cikkében.

Kattints a linkre a bejegyzés alján!

 

A cikket a Seoulistic bejegyzéséből fordította: Mizsik Viktória

Forrás: Must Have Smartphone Apps for Living in Korea (www.seoulistic.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr897968256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erda Mirlacher 2015.10.24. 11:34:37

Az egyik legpraktikusabb cikk, amit valaha is erről a számunkra igenis eléggé fontos témáról lehet olvasni. Köszi! :-)
süti beállítások módosítása