Korea in Hungary

Üdvözöljük Koreában!

Minden, amit az Incheon Nemzetközi Repülőtérről tudni érdemes

2019. december 02. - Koreai Kulturális Központ

Az Incheon Nemzetközi Repülőtér Dél-Korea legnagyobb légikikötője, melynek elsődleges feladata a Szöulba érkezők és onnan útra kelők kiszolgálása. A repülőtér a dél-koreai fővárostól 30 km-re található Incheon városának nyugati részén helyezkedik el. Az 1988-as szöuli olimpiát követően a nemzetközi repülőgép forgalom ugrásszerűen megnőtt az országban. Az 1990-es években a Gimpo Nemzetközi Repülőtér már nehezen tudta kiszolgálni az egyre növekvő forgalmat, így felmerült az igény egy új légikikötő létesítésére. Hogy csökkentse a nyomást, az ország vezetése úgy döntött, új repteret épít. 

incheon_lead.png

Tovább

Annyeong, Korea! Mi újság?

I. évfolyam, 10. szám, 2019. november

E havi számunkban ismét szót ejtünk Dél-Korea környezetvédelmi és életminőséget javító intézkedéseiről. Az ország ezúttal a nagyobb városok levegőjének tisztábbá tétele mellett kötelezte el magát. Emellett szó lesz Mun Dzsein (Mun Jae-in) dél-koreai elnök véleményéről az önkéntes haderő bevezetésének kérdésével kapcsolatban. Továbbá beszámolunk az új, nemzeti tengerészeti múzeum megnyitásáról, valamint az idősebb generációkat érintő újabb társadalmi kérdésről.

lead_6.png

Tovább

Élet Koreában (1. rész)

Mi a legális formája a munkavállalásnak diák státusz mellett?

Egy olyan csillogó világban, mint Dél-Korea, könnyen előfordulhat, hogy az ember kifut a költségvetési keretéből, amit Magyarországról indulva kalkulált az ott eltöltendő néhány hétre, hónapra vagy évre. Egyre több magyar fiatal tartózkodik ösztöndíjasként vagy önköltséges hallgatóként valamelyik koreai egyetemen vagy más oktatási intézményben. Ebben a cikkben hasznos információkat gyűjtöttünk össze arról, milyen módja van annak, hogy munkát vállaljatok Koreában.

lead.jpg

Tovább

Apáink bűne

Seven Years of Night (2018)

Hyun-soo (Ryu Seung-ryong) egyszerű melós. Szürke hétköznapjai akkor válnak igazán sötétté, amikor egy ködös éjszaka elgázol egy kislányt. A pánikba esett férfi a közeli vízgyűjtőbe dobja a gyermeket abban reménykedve, hogy sikerül eltüntetni a nyomokat. A kislány apja, Young-je (Jang Song-gun) kegyetlen bosszút forral Hyun-soo és családja ellen, ami hét évnyi pokoljárást hoz mindenki életébe.

seven_years_of_night_a_het_evig_tarto_vegzetes_ejszaka.jpg

Tovább

Wasteupso (쓰레기없어)

Szöul hulladékmentes utazóboltja

Szöul mindig változik, s ebben a változásban új színfoltként jelenik meg manapság az a világszerte hódító trend, mely most a szöuli lakosok között is egyre népszerűbb. Eredményeként pedig elmondhatjuk, hogy a város elindult egy környezetbarát úton. Számos lépés még a jövő zenéje, de örömteli fejlemény, hogy április 1-től a dél-koreai államvezetés betiltotta az egyszer használatos műanyagzacskók használatát az üzletekben és egyre több kávézó fém szívószálat ad az ott fogyasztó vendégnek. Ami pedig a koreai Starbucks-ot illeti, az elvitelre szánt poharak tetején a fedőn már nem a szívószálnak hagynak ki lyukat, hanem az iváshoz, így nincs szükség a valójában felesleges műanyagra.

header_27.png

Tovább