Hanji
2015. július 30. írta: KoreaiKultúra

Hanji

Korea papírja, amely kiállta az idők próbáját

A fehér eperfa rostos, belső kérgéből készült koreai papírt, a hanji-t a koreai köznyelv 1000 éves papírként titulálja, mivel jól alakíthatósága mellett rendkívül tartós. Így a klasszikus papír megmunkálás mellett hanjiból készülhet akár virágváza, ruhadarab, játék vagy akár esernyő is.

paper0806_04_1280_1.jpg

Ezen sokszínűséget mutatja be a Koreai Kulturális Központ tárlata, mely 2015. július 31-től augusztus 7-ig tekinthető meg.

Aki a tárlat megcsodálása után, kedvet kapna egy kis gyakorlásra is, ezzel a különleges papírral és pont a Művészetek Völgye felé jár, azt várja a Koreai Kulturális Központ Kapolcsra kitelepült csapata augusztus 2-án 12:00 és 18:00 között a Folk Udvarban egy ingyenes hanji workshopra.

A papír műveknek csak a képzeletetek szabhat határt!

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr327665592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása