Koreai fesztivál sikerek
2015. július 19. írta: KoreaiKultúra

Koreai fesztivál sikerek

Jön az Anaya és a Do Dance is!

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is hazánkba látogat a koreai Anaya együttes és a Do Dance táncegyüttes! Míg az első fellépők a Veszprémi Utcazene Fesztiválon szórakoztatják majd a közönséget, addig a táncosok a Művészetek Völgyének Klastrom színpadán bűvöli majd el a nézőket.

img_1393_1.JPG

Az Anaya társulat hangzásvilága a több ezer éves múltra visszatekintő tradicionális népzenei dalokon, koreai népi operákon, más néven pansorin, valamint sámándallamokon alapszik, megteremtve ezzel a világzene egy új műfaját. A tradicionális koreai énektechnika, a beatbox, azaz szájdobolás, a klasszikus zene és pop zenei elemek váltakoznak produkciójukban, egy új impresszív zenei műfajt teremtve ezzel. A színpadon egyszerre szólaltatják meg a koreai tradicionális és európai hangszereket.

Első előadásukat július 22-én 19:30-tól a Veszprémi Utcazene Fesztivál Expresszó színpadán láthatjuk, majd augusztus 2.-án 16:00-tól a Művészetek Völgyének Folk Udvarában adnak koncertet.

A művészeti határokat átlépő Do Dance formáció 4 főből áll, előadásaikban ötvözik a kalligráfiát, a hagyományos koreai zenei műfajokat, a tánc és a videóművészet elemeit, melyekkel mély filozófiai gondolatokat közölnek. Professzionális mozgásuk pedig azt az illúziót keltik a nézőkben, mintha nem is egy színielőadást, hanem egy filmet néznének. Kosztümjeik önmagukban is művészi alkotások, melyeket maguk az együttes tagjai készítenek hagyományos koreai hanji papírból.

A Do Dance táncegyüttes immár 4. alkalommal mutatja be legújabb kreatív táncrepertoárját Magyarországon! A minden évben megújuló programmal fellépő együttes augusztus 2.-án a Művészetek Völgyének Klastrom színpadán 13 órától és a Folk Udvarban pedig 17 órától lesz megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr77638536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása