Korea in Hungary

A koreai ételek koronázatlan youtube királynője

Maangchi

2019. július 18. - Koreai Kulturális Központ

3,5 millió követővel büszkélkedhet egy háziasszonyból lett kanadai-koreai youtuber. A hatalmas számra a hivatalos koreai sajtó is felfigyelt, így közölt cikket Maangchi sikeréről a korea.net is. Emily Kim (született Kim Gwang-sook) a Dél-Csolla tartománybeli Yeosuból származik. Youtube csatornáját 2007-ben indította, amin mára közel 370 videót tett közzé, és ezzel a legnagyobb és legismertebb K-food vloggerré vált. 

maangchi_lead.png

Tovább

A muzsikus igazi jutalma

Színpad mögötti beszélgetés Kim Jaeyoung-gal, a Novus String Vonósnégyes vezetőjével

Akik ott voltak a BMC-ben május 24-én, bizonyára egyetértenek velem, hogy ők négyen olyan névjegyet tettek le a kamarazenélés asztalára, amit elolvasva, azaz meghallgatva még az ínyenc és válogatós komolyzene kedvelők is mind a tíz ujjukat megnyalva állhattak fel. Az ismertetőkben számtalan infót lehet olvasni róluk, de ez a színfalak mögötti beszélgetés abba az izgalmas világba engedte be a kíváncsi riportert, és immár az Olvasót, ahol sok zenerajongó szívesen kalandozna, és amiről nem írnak a prospektusok.  

1_boritokep2_700x309.jpg

Tovább

Miről mesél a múlt, mit ígér a jövő?

Interjú a KOTRA vezérigazgatójával

A MOM Park bevásárlóközpont környékén járva sokszor érezem magam úgy, mintha a szöuli Gangnam vagy Samsung üzleti negyedek egyik utcájára tévedtem volna. S ez az érzésem egy icike-picikét helyes is, hiszen ami a koreai üzleti világot illeti, nem kis jelentőségű irodának ad otthont immár tizenhat éve az Alkotás Point impozáns épületegyüttese.

header_alkotas.jpg

Tovább

A koreai nők mind tökéletesek?

A koreai szépségideál fő elemei

Minden országnak, égtájnak megvan a maga szépségideálja, amire nők ezrei tekintenek útmutatásként. Mindenki szeretne annak megfelelni, hogy sikeres, szimpatikus, népszerű és esetleg híres lehessen.  Ez az ideál ugyan az idők során változik, de az adott korban élők számára ez ritkán érzékelhető. Míg a nyugati világnak a magas, szőke, dús keblű, vékony derekú, kerek fenekű nők az ideáljai, addig Koreában a kicsiny, apró, törékeny, gyermeki arcú és tökéletes bőrű szépségek hódítanak. Számunkra azonban vannak ennél szokatlanabb elemei is a koreai (ázsiai) szépségideálnak.

lead_beauty.png

Tovább

Filmajánló: Középfölde csatái Kogurjóban

The Great Battle (2018)

Időszámításunk szerint 645-ben a kínai Li Shimin császár (Park Sung-woong) parancsára megindulnak a Tang-dinasztia seregei Kogurjo fővárosa, Phjongjang felé. Csak egyetlen erőd, Ansi áll a mindent elsöprő erő útjában. Sa-mul (Nam Joo-hyuk), a fiatal kogurjói harcos azt a feladatot kapja, hogy még az ostrom előtt szivárogjon be Ansiba, és ölje meg az erőd árulónak titulált kapitányát, Yang Man-chunt (Jo In-sung). Sa-mulnak döntenie kell, vagy fejét veszi Man-chunnak és vele együtt Ansi harmonikus közösségének, vagy pedig kiáll melléjük a várfalra, hogy az utolsó csepp véréig harcoljon a többszázezres túlerővel szemben.

great_battle_lead.jpg

Tovább