7 izgalmas vidámpark Koreából
2019. január 22. írta: Koreai Kulturális Központ

7 izgalmas vidámpark Koreából

Nem beszélünk róla olyan sokat, de Korea a vidámparkok, tematikus parkok országa is! Ezek a parkok ezernyi csodát rejtenek, és ha felhőtlen szórakozásra, gyermeki kalandokra, adrenalinlöketre és eddig sosem tapasztalt élményekre vágyunk, a vidámpark tökéletes választás lehet. Kis kedvcsinálónkban összeszedtünk hét kihagyhatatlan vidámparkot Szöulból és környékéről!

header_6.png

Everland

vidampark1.jpg

A méltán híres Everland Korea legkedveltebb vidámparkjai közé tartozik, és nemcsak az egyik leglátványosabb, fából készült hullámvasutat próbálhatjuk ki itt, hanem megtalálhatjuk Korea egyetlen szafariját! Az ország legnagyobb kültéri tematikus parkjaként számtalan különleges élményt kínál nekünk ez a hely, fontos azonban megemlíteni, hogy a turisták kedvencéről beszélünk, így érdemes korán elindulnunk, ha nem szeretnénk, hogy az egész napunk sorban állással teljen.

Lotte World

vidampark2.jpg

A Lotte World kötelező program minden Koreába látogatónak! Igazi rekorderrel állunk szemben: a Lotte World a világ legnagyobb beltéri vidámparkja. A hullámvasutak és játékok megdobogtatják a gyerekek és felnőttek szívét egyaránt, de ha már itt járunk, érdemes ellátogatni a Magic Islandre, azaz varázsszigetre is, ahol igazi mesebeli hangulat fogad minket, elvarázsolt kastéllyal és még több szórakozási lehetőséggel.

Seoul Land

visual_1_888_2.png

Az első két parkhoz képest sokkal inkább család-barát a Seoul Land, ahol a különböző témájú játékok között minden gyermek talál magának kedvére valót! Az olyan fényűző és különleges hullámvasutak mellett, mint a Space Cruise és a Magic Carpet, a park remek fesztiválokkal és lézer show-val várja a látogatókat minden évszakban.

Maze Land

vidampark3.jpg

Korea imádja a rekordokat, a Maze Land ugyanis a világ legnagyobb, kőből épített labirintusa. A Jeju szigetén található útvesztő mellett még két kisebb másik labirintust is találunk, így bőven van lehetőségünk eltévedni, miközben a természet csodáiban gyönyörködünk.

Gyeongju World

gyeongju.jpg

Ha valaki az extrém hullámvasutak szerelmese, nem hagyhatja ki Korea dél-keleti régiójának legnagyobb vidámparkját. A legnépszerűbb mindenképpen a Phaethon hullámvasút, ami tele van gyomorforgató csavarokkal és kanyarokkal, de érdemes kipróbálni a Mega Drop-ot és a Tornado-t is!

Wolmi Theme Park

vidampark4.jpg

A viking hajók rajongói számára van egy jó hírünk: a Wolmi parkban megtalálhatják a számításukat! A park hajója magasra repül, és sokáig élvezhetjük a játékot. Minden korosztály megtalálhatja itt, amit keres, a gyerekeket ugyanis egy hatalmas beltéri játszótér is várja.

E-World

2494060_image2_1.jpg

Daegu-t sem hagyhatjuk ki a felsorolásból! Az E-World a Woobang torony környékén található, s rengeteg hullámvasút, izgalmas játék és kiállítás várja az idelátogatókat. Az egyik legnépszerűbb járat a Boomerang, azaz a hullámvasút, ami oda-vissza megy, de a Tambourine-t sem érdemes kihagyni, ha erre járunk!

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Cikk forrása: tripzilla.com

Képek forrása: mariefranceasia.com, english.visitkorea.or.kr, tripzilla.com, eng.seoulland.co.kr, iamyourguide.net

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr514563606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása