Korea in Hungary

Anarchist from Colony (2017)

Ha én egyszer kinyitom a számat!

2018. január 15. - Koreai Kulturális Központ

Lee Joon-ik rendező A trón (The Throne/Sado, 2015) és a Dongju (2016) után ismét bebizonyítja, hogy ő az egyik legizgalmasabb „életrajz-alkotó”. A valós személyekről készült filmjei sosem fulladnak unalomba, sőt, ha kell, szembeáll a történészekkel is (lásd korábbi cikkünket A trónról: http://koreainhungary.blog.hu/2016/04/07/csoszoni_passiojatek). Lee az Anarchist from Colony c. filmjében a függetlenségi aktivista, Park Yeol életének legfontosabb eseményét mutatja be: a férfi és a szerelme ellen indított koncepciós pert. És tűnjék bármennyire is unalmasnak egy bírósági történet első hallásra, az Anarchist from Colony egyszerre kedves, magával ragadó, szívbemarkoló és elborzasztó.

anarchist_from_colony_park_yeol_filmben_lee_je-hoon_es_valosagban.png

Tovább

Puuung szerint a szerelem…

Facebookról a könyvespolcra

Szerelem az, mikor begubózva együtt alszunk a kanapén, mikor egy bögre kávé mellett átbeszélgetjük az egész estét, mikor lágy csókot lehelünk a másik homlokára, és nem várunk érte cserébe semmit. És ha ezek az egyszerű, de bivalyerős pillanatok papírlapra kerülnek, akkor beszélhetünk művészetről.

nyitokep_love_is.png

Tovább

10 különleges K-pop dal 2017-ből

A 2017-es év tele volt meglepetésekkel a koreai zene színterén, s bár több legendás csapattól el kellett búcsúznunk idén, a feltörekvő fiatalok is remek dalokkal ajándékoztak meg minket. A koreai popzene az elmúlt évben is meg tudta mutatni sokszínűségét, így a legkülönbözőbb stílusokból válogathattak a k-pop szerelmesei.

bts1_1.png

Tovább

Készíts koreait Újévre!

A tteokguk

Ha valami minden nép életében és szokásaiban fontos ünnepnek számít, az az újesztendő megérkezése, amit nagy-nagy vidámsággal és hagyományos ételekkel, italokkal köszöntenek.  Ami nekünk e jeles napon a lencseleves, az Ázsiában főleg a rizstészta, illetve rizssütemény, vagy ezek hozzáadásával készült meleg leves. Kína egyik legkedveltebb hagyományos újévi étke az édes nian gao, Japánban az ozoni leves, amibe töltött mochit főznek, a Koreai-félszigeten a kötelező újévi fogás pedig a forrón tálalt rizstészta leves, a tteokguk (떡국, e.:tokguk). 

borito_53.jpg

Tovább

Koreai drámák 2017-ből, amiket nem érdemes kihagyni

A 2017-es év is számos izgalmas, vicces és különleges sorozatot tartogatott számunkra. Belepillanthattunk ebben az évben ügyészek, sportolók, popsztárok és a felnövés nehézségeivel küzdő fiatalok mindennapjaiba is, kedvenc színészeink pedig brillíroztak új szerepeikben.  Ha jól esne egy kis kikapcsolódás a dolgos hétköznapok után, érdemes ezeket a drámákat választani!

fightmyway.png

Tovább