Korea in Hungary

Koreai drámák, amikre érdemes várni idén

Újdonságok a koreai TV csatornákról

2018. május 22. - Koreai Kulturális Központ

Ígéretes nyárnak nézünk elébe a koreai sorozatok világában, sok nagy sztár tér vissza újra a képernyőre, és a könnyed romantikus sorozatoktól a sötét thrillerekig szinte bármit választhatunk. Összegyűjtöttünk pár olyan mostanában megjelenő drámát, amiket már most rengetegen várnak tűkön ülve világszerte.

sorozatokheader.jpg

Tovább

Hullámvasút a pokolba

Along with the Gods: The Two Worlds (2017)

Ja-hong (Cha Tae-hyun), az egyszerű tűzoltó életét veszti mentés közben. A halál angyalai közül hárman (Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon, Kim Hyang-gi) megjelennek Ja-hong számára, hogy a következő 49 nap alatt a alvilágban képviseljék 7 olyan tárgyaláson, melyen az istenek eldöntik, hogy kiérdemelte-e a reinkarnációt vagy büntetésre kárhozik. A tárgyalások előrehaladtával egyre sötétebb titkok derülnek ki Ja-hong múltjáról, ami kétségessé teszi a spirituális küldetést, ráadásul egy dühös, nyugtalan lélek agresszív jelenléte is bonyolítja a helyzetet.

borito_17.png

Tovább

Yongin - Korean Folk Village

Az első számú K-culture zarándokhely

A Korean Folk Village nem más, mint egy skanzen Yongin (ejtsd: Jongin) városban, Szöul központjától 40 perces autóútra. Körülbelül 6000 Ft-os belépőt váltva komplett Csoszon-korabeli városrészekben sétálhatunk korhű és talán történelmi sorozatokból jól ismert épületek, kertek, utcák, piacok, parasztporták és nemesi udvarok között. A közel 100 hektáros területet gyönyörű természeti környezet veszi körül, és az épületek tájolása a keleti feng shui előírásainak is tökéletesen megfelel.

yongin_borito.png

Tovább

Érzelmek kavalkádja a csend ölelésében

A Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes előadása

Kettős szerepre készülve indultam május 4-én délután a Várkert Bazár felé. Egyrészt izgatottan vártam a találkozást Ahn Sungsoo koreográfussal, akinek művészi világáról előzetesen már sokat olvashattam, készülve arra, hogy tolmácsolom majd a színpadon a produkciót követő beszélgetés során. Másrészt igyekeztem fejben tartani, hogy az estéről később írnom kell majd egy beszámolót, hogy azok is részesülhessenek az élményből, akik talán személyesen nem vehettek részt rajta.

kavalkad_blog.jpg

Tovább

Csak vidáman..

A legismertebb koreai alkoholok és egy kis etikett

Sokszor hallani, mennyi párhuzam vonható a magyarok és a koreaiak közé. Az egyik ilyen vitathatatlanul az alkohol szeretete. Bár mi magyarok büszkék vagyunk a méltán híres italainkra és nem is vetjük meg a fogyasztásukat, bizony ebben még jócskán elmaradunk Korea mögött, hiszen ott a statisztikák szerint évente 12.3 liter jut egy főre (15 év felettiekre vetítve – WHO), így Dél-Korea toronymagasan vezeti az alkohol fogyasztási statisztikákat.

20130110001065_0.jpg

Tovább