Korea in Hungary

Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet

Kerámia kiállítás a Koreai Kulturális Központban

2017. február 28. - KKK admin

2017. február 15-én megnyílt Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet c. kiállítása. A megnyitót Kim Jiyeong igazgató nyitotta meg, majd maga a művész is beszélt az alkotásairól. A március 15-ig látható kiállításon 50 humoros népi kerámiaszobor, festmény és porcelán szerepel.

poster-lee-se-yong_cover3.png

Tovább

Kalandozások Dramalandben

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

E dráma mellett lehetetlenség csak úgy elhaladni. Valós személy ihlette történet egy fiatal női súlyemelőről, akit egy véletlen folytán eltalál Cupido nyila, és élete fenekestől felfordul. Szívmelengető és végtelenül vicces sorozat, mely bátran szembenéz a felnőtté válás problémáival. A cikkben egy friss kedvencről olvashattok, spoilerek nélkül.

700x300_box_asian.png

Tovább

Amikor fordult a koreai háború kockája

Operation Chromite (2016)

1950, Észak-Korea már elfoglalta a Koreai-félsziget java részét. Az ENSZ siet Dél-Korea megsegítésére, az amerikai Douglas MacArthur tábornok (Liam Neeson) merész haditervet ötöl ki: az Operation Chromite fedőnév alatt 75 ezer tengerészgyalogossal szállna partra Incshon partjainál, bőven az ellenséges területen belül. A terv útjában álló akadályokat egy maroknyi dél-koreai kémnek, Jang Hak-soonak (Lee Jung-jae) és csapatának kell elhárítani. A furfangos déliek azonban emberükre akadnak az Incshont felügyelő, kegyetlen Lim Gye-jin parancsnok (Lee Beom-soo) személyében.

700x300.jpg

Tovább

Egy évre a téli olimpiától

A visszaszámlálás elkezdődött

Utolsó szakaszába érkeztek a 2018-as pyeongchangi téli olimpia előkészületei: már csak egy év van hátra a következő játékokig, így a koreai szervezők próba elé állítják az elmúlt években felhúzott létesítményeket és sportközpontokat. A tesztversenyek ráadásul a sportolóknak is lehetőséget adnak arra, hogy megismerhessék az új versenyhelyszíneket és hozzászokjanak a körülményekhez.

boritopyeongchang.jpg

Tovább