Korea in Hungary

Battle Trip

Showműsor utazni vágyóknak

2018. július 17. - Koreai Kulturális Központ

A KBSWorld csatorna hetente jelentkező műsora több mint egy egyszerű utazásról szóló show. A Battle Tripben kétfős csapatok indulnak izgalmasnál izgalmasabb utazásokra Koreán belül és kívül, a stúdióban ülő közönség pedig az út során készített videók alapján választja ki, melyik nyaralásra fizetne be a legszívesebben. Az utazás szerelmesei számára kihagyhatatlan ez a program!

battle_trip_header.png

Tovább

Amikor közelebb kerül a Távol

Koreai főzőverseny 2018 döntő – egy zsűritag szemével

Megfigyeltük már, hogy amikor a család apraja-nagyja, a párok, barátok leülnek a közös asztalhoz, és eléjük kerülnek az illatozó ételek, a szemek felcsillannak, az arcokon szétterül az elégedettség, és még a ráncok is kisimulnak? Enni mindenki szeret. Főzni persze már kevesebben, és közülük is van, aki élete végéig megelégszik megörökölt, bevált receptjeivel. Bezzeg nem így a kíváncsi, a felfedező, akit a messzi tájak ízei újabb és újabb kalandokra sarkallnak. Semmi kétség, a koreai konyha mára Magyarországon az érdeklődés kellős közepébe került, amit mi sem bizonyít jobban, mint az idén immár harmadik alkalommal megrendezett főzőverseny sikere, ahol évről évre nő a tét! Jöjjenek hát a pillanatképek.

hansikcontest_header.png

Tovább

Anya főztjének mikrobiológiája

Interjú Woo Jiwonnal, a Santopalato kiállítás dél-koreai művészével

A gasztronómia és művészet ötvözésének területén alkotó hazai és nemzetközi kortárs művészek közös kiállításának ad otthont a Koreai Kulturális Központ és a Stúdió Galéria. Woo Jiwon különleges kreálmánya és a hozzá kapcsolódó tudományos munka beszámolójának központi fogalma a “kéz íz”, koreaiul szon-mat (son-mat). A művészt Skype interjú keretein belül a projekt részleteiről és személyes indíttatásáról kérdeztük.

jiwon_header.png

Tovább

Lehet-e hős egy sorozatgyilkos?

Memoir of a Murderer (2017)

Az állatorvosként dolgozó Byeong-soo (Sol Kyung-gu) Alzheimer-kóros. 17 évvel ezelőtti autóbalesete óta lánya, Eun-hee (Seol Hyun) nevelésének szenteli életét. Azóta nem gyilkolt. Egyszer sem. Byeong-soo ugyanis sorozatgyilkos, aki majd’ két évtizede kényszernyugdíjazta magát. Mikor a környéken valaki fiatal lányokat kezd el gyilkolni, Byeong-soo mint bennfentes tudora az emberélet kioltásának, maga kezd nyomozni a gyilkos után, hogy megvédje saját lányát a veszélytől. Első számú gyanúsítottja Min Tae-joo (Kim Nam-gil) rendőr, aki éppenséggel lánya újdonsült barátja.

borito_memoirs.png

Tovább

Mi legyen a spájzban, és mire használjuk, ha koreai főzésre adjuk a fejünket?

Cseppet sem meglepő módon évről évre egyre többen szerelmesednek bele a koreai konyhába. Vannak, akik már maguk is olyan boszorkányosan vitézkednek az evőpálcával, mintha azzal a kezükben születtek volna, s vannak az ismerkedő kíváncsiak, akiknek még rengeteg kérdésük van, vagy éppen most vágnának bele. Akár így, akár úgy, talán minden érdeklődő hasznosnak fogja találni ezt a kis Hansik ABC-t, amely a legfontosabb koreai alapanyagokról és használatukról ad némi eligazítást a teljesség igénye nélkül.  

hansik_header.png

Tovább