Korea in Hungary

Koreai Kulturális Fesztivál 2016

A K-pop stílus felemelkedése – Hallyu Hair

2016. szeptember 28. - Koreai Kulturális Központ

A Hallyu Hair Magyarországon egyedülálló módon szolgálja ki a K-pop népszerűségével egyre jobban teret hódító divat-és stílusirányzatokat. Nem kétséges, hogy hazánkban a koreai zene és kultúra terjedésével megnő az igény a dél-koreai divatra, öltözködésre, szépségápolási termékekre és hajviseletekre. Hogy bárki számára elérhetők legyenek azok a hajviseletek, melyeket Dél-Koreában a K-pop idolok, színészek, előadók viselnek, létrehoztuk a Hallyu Hair nevű fodrászszalont.

borito_hallyu.jpg

Tovább

Építészeti körkép

Szöul a 20. század elején

Korea történelmi építészetének valódi jelentése felett könnyű elsiklani. A tradicionális alapokra fókuszálva hamar megfeledkezünk a város kora 20. századi épületeiről, amelyek a városképbe ágyazódva szintén az ország drámai és viharos történelméről tanúskodnak.

borito_1.png

Tovább

Tengeri nemzeti parkok Dél-Koreában

Ha Koreára gondolunk, mindenkinek rögtön eszébe jut a hatalmas, kék tenger, mely körülöleli a félszigetet. Az viszont talán más kevesebbeknek jut eszébe, hogy ezt a hatalmas területet is védeni, óvni kell – a koreaiak pedig erre igen nagy hangsúlyt fektetnek.  Az ország 21 nemzeti parkot tart számon, melyek közül kettőt kimondottan tengeri nemzeti parkként kezelnek. Ide tartozik nem csak a tenger és annak páratlan élővilága, hanem a partvidék és az ezres nagyságrendű szigetvilág, melyek lenyűgöző állat- és növényvilágukkal gazdagítják az ország természeti kincseit.

borito_25.jpg

Tovább

Dél-koreai filmek a 2016-os cannes-i filmfesztiválról 1.

The Wailing (2016)

A The Wailing nem egyszerűen csak egy horrorfilm, hanem egy dél-koreai Grimm-mese. A 2016-os cannes-i filmfesztivál keretein belül több dél-koreai film is vetítésre került, mint például Park Chan-wook Arany Pálmáért versengő, hangos kritikai elismeréseket begyűjtő A szobalány (The Handmaiden, 2016) c. filmje, továbbá versenyen kívül szerepelt két, nagy médiaérdeklődést kiváltó koreai horrorfilm is.
borito_24.jpg

Tovább