Korea in Hungary

5 koreai dráma a nyárra

2017. augusztus 09. - Koreai Kulturális Központ

A nagy hőségben sokszor kimozdulni sincs kedve az embernek a lakásból, még szerencse, hogy kedvenc koreai sorozatainkat a kanapéban elsüllyedve is élvezhetjük! Sokszor a legnagyobb dilemmát az jelenti, melyik drámába kezdjünk bele. Hogy megkönnyítsük mindenki dolgát, összegyűjtöttünk pár sorozatot, amik biztosan felfrissítik majd a forró napokat is.

nyaridrama01.jpg

Tovább

Jejudo kistestvérei

Páratlan szigetek a dél-koreai partvonalon

Mára már szinte mindenki ismeri Dél-Korea kincsesládáját, Jejut. Különleges természeti és éghajlati adottságai miatt az UNESCO 2007-ben elismerte, mint világörökségi helyszín, a CNN Go „50 természeti csoda” elnevezésű listáján a 23. helyet érdemelte ki, és több ezer helyi és külföldi turista látogatja minden évben. Bakancslistás hely, az biztos. De vajon fel tudunk sorolni még pár szigetet Dél-Korea partjainál? Az már kevesebb embernek menne fennakadás nélkül. Csak hogy mindenkinek sikerüljön választ adni az előbbi kérdésre, íme, itt egy lista, amely Jeju „kistestvéreit” hivatott reflektorfénybe állítani, és bemutatni diverzitásukat.

rsz_borito.jpg

Tovább

10 K-Pop sláger forró nyári napokra

Nyakunkon a kánikula, és legszívesebben mindannyian egy tengerparton pihennénk vagy egy medence hűs vizébe menekülnénk a hőség elől. A listában összeszedett dalok ha nem is képesek arra, hogy elrepítsenek minket álomnyaralásunkra, de az biztos, hogy egy kicsit elviselhetőbbé és vidámabbá teszik ezt a nagy meleget! Hűsöljetek velünk a legjobb k-pop slágerekkel!
borito_5.png

Tovább

Ismerős arcok a koreai mozivászonról II.

Bae Doona

A Song Kang-hóval elindított (lásd korábbi írásunk: http://koreainhungary.blog.hu/2017/07/01/ismeros_arcok_a_koreai_mozivaszonrol_i), már ismert és elismert koreai színészóriásokról, frissítő szándékkal beszámoló cikksorozatban ezúttal a Hollywoodban is jól ismert Bae Doona kerül bemutatásra.
borito_bae.png

Tovább

5 tipp másnaposságra

Dél-Koreát Ázsia Írországaként is szokták említeni, köszönhető ez nagyban a történelemnek is. Az alkoholfogyasztás az ősök tiszteletére, illetve az ünnepeken kötelező jelleggel történt, és történik manapság is ugyanúgy, vagy talán még inkább. Ha az idősebbek isznak, neked is kell, ha kiürült egy pohár, máris újratölti valaki, hisz úgy illik.

borito_47.jpg

Tovább