Korea in Hungary

Minhwa

A nép művészete

2017. december 15. - Koreai Kulturális Központ

A minhwa (민화 – minhva), vagyis a népi festészet a koreai kulturális örökség egy érdekes és rendkívül gazdag szeglete. A képeken gyakran jelentek meg mitológiai alakok, virágok, állatok és a mindennapi élet momentumai, egy nagyon jellegzetes stílusban.

borito_12.png

Tovább

The King (2017)

A Wall Street farkasa a koreai ügyészségen

Tae-soo (Jo In-sung) a családja alacsony társadalmi rétegéből felküzdi magát ügyésszé – teszi mindezt inkább a hatalommal és presztízzsel járó pozíció megszerzéséért, mintsem az igazságszolgáltatás iránt érzett tényleges elhívatottságból. Amikor beletenyerel egy kényes ügybe, felkeresik a nagymenő ügyészek elit klubjától, hogy a törvény helyett inkább válassza az igazi hatalmat, a törvény felett álló korrupciót. Tae-soo kéjesen kiélvezi a bűnöző ügyészek minden kiváltságát, csak úgy robog felfelé a ranglétrán, pedig tudhatná, hogy csak jó magasról lehet igazán nagyot esni.

borito_52.jpg

Tovább

Pepero

Korea egyik kedvenc édessége

Sorozatokban, kedvenc énekeseink kezében vagy koreai ismerőseinknél is gyakran találkozhatunk a Pepero névre hallgató, csokiba mártott ropirudacskákkal. Az ország egyik legismertebb édességéről külön napot is elneveztek, amikor a fiatalok Peperoval és egyéb finomságokkal ajándékozzák meg egymást. De mit érdemes tudnunk a Peperoról és a Pepero napról?

pepero_borito.jpg

Tovább

Álmodd meg a saját Koreádat!

Interjú a Koreai Turisztikai Hivatal idegenforgalmi igazgatójával

A Koreai Turisztikai Hivatal legújabb szlogenje arra biztat, hogy álmodjunk meg magunknak egy saját Koreát. Képzeljük el milyen lesz, aztán mikor odaérünk, a sztereotípiákat hátrahagyva, saját vágyainkat szem előtt tartva fedezzük fel az országot.

nyitokep-0.jpg

Tovább

Korea „Rejtelmes szigete”

Ulleungdo (2. rész)

Vannak, akik azt mondják, hogy Ulleung szigete (울릉도,  e.: ullüngdó) akár a koreai Jurassic parkot is megtestesíthetné. Az igazság persze az, hogy errefelé soha nem kóborolt egyetlen húsevő Spinosaurus sem, sőt a többi hasonló ázsiai szigettel ellentétben itt még kígyók sem csusszannak alattomosan a sűrű bujazöld növényzet között. S mégis, ahogy a tenger felől közelítve a lassan oszladozó felhők és ködpára mögül az égnek meredező sziklák komor, vészjósló árnyéka kibontakozik, a látogató megborzong, és összehúzza magán a pulóverét.

borito_11.png

Tovább