Korea in Hungary

Űzd el az unalmat koreai tévéműsorokkal

3 variety, reality show otthonülős napokra

2017. június 26. - Koreai Kulturális Központ

Mit tudunk csinálni olyankor, amikor a rossz idő miatt raboskodásra vagyunk kényszerülve saját otthonunkban? Nem sok mindent. Viszont hű társaink, a számítógép és az internet segítségével könnyedén hozzáférhetünk kedvenc országunk, Dél-Korea legjobb tévéműsoraihoz (angoltudás erősen ajánlott), amelyekből most 3 kedvencet be is mutatok.

law_of_the_jungle.jpg

Tovább

Forgatási helyszínek és K-pop relikviák nyomában

Amikor kedvenc drámáinkat, kedvenc előadóink klipjeit, vagy éppen egy szórakoztató korai tévéműsort nézünk, sokszor képzeljük oda magunkat az adott helyszínre. Milyen jó lenne ott lenni. Gondoljuk. Mi van, ha azt mondom, ez akár a valóság is lehet? Nézzünk meg pár forgatási helyszínt, amelyet bármely lelkes rajongó meglátogathat, és sok esetben már turista látványossággá nőtte ki magát. A „Hallyu turizmus” – igen, már ilyen kifejezés is létezik - pedig az elhivatott K-pop rajongóknak is kedvez, hogy egy dél-koreai kiruccanásból kedvenceik kézzelfogható emlékeivel térjenek haza.

borito_goblin.png

Tovább

A koreai taco

Korea és Mexikó egy tányéron

A koreai és mexikói konyha fúziója, a koreai taco sikersztorija 2008-ban Los Angelesből indult, és gyorsan az amerikai street food paletta egyik legkedveltebb terméke lett. Roy Choi és a koreai taco története azóta inspirációt adott Hollywoodnak is, és az interneten is egyre több receptet találni. Tudjatok meg mindent a fúziós konyha különlegességéről!

taco_borito.png

Tovább

Portrait of a devoted diplomat

Exclusive interview with H. E. Yim Geun-hyeong, the Ambassador of the Republic of Korea to Hungary

When I entered, not even a needle could be dropped in the main hall of the Korean Cultural Center in Budapest, and it was pretty hard to find a free spot in the jam-packed place. Some of the audience prepared notebooks, pens, while others were stretching their necks for a better view. The event which brought such high attention, was the presentation on Korean-Hungarian relations given by H. E. Yim Geun-hyeong, the Ambassador of the Republic of Korea to Hungary. Few days following the event, I was greatly honored when His Excellency agreed to give an exclusive interview to „Korea in Hungary” at the Korean Embassy. He spoke of his dreams, career, experiences in Hungary, economy and politics, his impressions of the Hungarians, and cultural ties between Korea and Hungary. Our talk revealed a portrait of a devoted diplomat and person.

1_20170530_110631_2_700x375.jpg

Tovább

Egy elhivatott diplomata portréja

Exkluzív interjú Őexcellenciája Yim Geun-hyeong úrral, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövetével

Amikor beléptem, még egy tűt is alig lehetett leejteni a Koreai Kulturális Központ Művészeti Csarnokában, és igencsak nehéz volt egy szabad helyre lelnem. Volt, aki laptopját vagy éppen tollát vadászta elő, mások a nyakukat nyújtogatták, hogy jobban lássanak. Az esemény, ami ezt a rendkívüli érdeklődést kiváltotta, Őexcellenciája Yim Geun-hyeong úrnak, Dél-Korea magyarországi nagykövetének Korea és Magyarország kapcsolatairól május 25-én tartott előadása volt. Pár nappal később óriási megtiszteltetés ért, amikor Nagykövet úr beleegyezett, hogy a Korea in Hungary számára interjút adjon a Nagykövetség budapesti épületében.  Szó esett álmokról, karrierről, magyarországi tapasztalatokról, gazdaságról, politikáról, a magyar emberekről, valamint természeten a két ország közötti kulturális kapcsolatokról. Beszélgetésünk során egy rendkívüli egyéniség és elhivatott diplomata portréja tárult fel.

1_20170530_110631_2_700x375.jpg

Tovább