Korea in Hungary

Nagy szökés a tengeri Gulagról

The Battleship Island (2017)

2017. november 20. - Koreai Kulturális Központ

A Hasima-sziget egy csatahajó formájú – innen a ragadványnév – kis sziget Nagaszaki közelében. A csatahajó-sziget zord megjelenését a jellegzetes formáján túl a rideg betonépületek és a sziget köré épült hullámvédő betonfal teszi igazán barátságtalanná. Valójában a sziget kinézeténél sokkal brutálisabb a története. 
battleship_island_borito.png

Tovább

10 vicces k-pop szám, ami garantáltan feldobja a telefonhívásaidat

Megtalálni a tökéletes csengőhangot elég kimerítő lehet, főleg ha tömérdek K-pop szám közül szeretnéd kiválasztani a megfelelőt. Rengeteg szuper lehetőség van, ami címében és a szövegében is passzol a funkciójához. Összegyűjtöttünk pár vicces ötletet, szóval ha a listánkról választasz magadnak csengőhangot, ne lepődj meg, ha vicces szituba kerülsz miatta. Garantáltan megmosolygod mindegyik csöngést!

csengohangok_cover_1.jpg

Tovább

Ha ősz, akkor „gam”, vagyis datolyaszilva!

Plusz egy recept!

Az őszt nem csak azért szeretjük, mert szép és ezerszínű, hanem mert oly sokat kínál. Az ősz lát el bennünket minden jóval és rengeteg vitaminnal, hogy átvészeljük a hideg tél napjait. Koreában már sok-sok éve ünnepelik a Hálaadás napját, és ilyenkor szám nélkül követik egymást a szüreti fesztiválok is. Ezekről természetesen ugyanúgy nem hiányozhatnak a gyümölcsök, mint az eltávozott ősök számára terített asztalról. Ma már csak úgy roskadozik ez az asztal, de valaha a szegény ember ünnepi terítékére csak a datolyaszilva, koreai nevén (e.: kám) került, hogy aranygömbként díszítse mindenki családi ünnepét.    

1_700x306.jpg

Tovább

Ismerős arcok a koreai mozivászonról IV.

Hwang Jung-min

A koreai mozi egyik legfrissebb nagyágyúja az idén 47 éves éves Hwang Jung-min, akinek csillaga bár csak 2014-től ível igazán felfelé, mégis talán a legmeghatározóbb név lett a kortárs koreai tömegfilmben. Több, milliós nézettségű koreai sikerfilmben is szerepelt, oldalunkon eddig öt alkalommal írtunk olyan produkcióról, melyben Hwang Jung-min vagy főszereplő, vagy meghatározó mellékszereplő volt (Ode to My Father; Veteran; A Violent Prosecutor; The Wailing; The Himalayas).

borito_hwang.png

Tovább

A sikeres koreai drámák titka

Zene és divat a koreai sorozatok népszerűségének hátterében

Sokak szerint a zene egy univerzális nyelv, ami minden emberhez tud szólni. Nem meglepetés hát, hogy a sorozatok rendezői is felfedezték, hogy egy jól megválasztott háttérzene elengedhetetlen egy sikeres drámához. Persze egy jó történet jó színészekkel, forgatókönyvvel és kiváló rendezői érzékkel minden dalt jobbá tehet, mint amilyen valójában. Ha egy rendezői csapat azonban kellően tehetséges ahhoz, hogy egy jó drámát összerakjon, azt is biztosan tudni fogják, milyen zenét használjanak, és ki énekelje ezeket a dalokat.

borito_drama.png

Tovább